Kommande Evenemang

Kommande Evenemang

februari 2024

februari
Två flickor ligger och tittar mot varandra, ett halv ansikte kikar fram under dem
kl. 16.00–18.00

Paradiset brinner

Uddevalla filmstudio visar söndagsfilm

Entré: Entré med giltigt FILMIS-medlemskap
februari
Porträttfoto. Hanna Olvenmark tittar in i kameran och ler. Hon håller en trälåda med grönsaker.
Föredrag
kl. 18.00–19.00

Portionen under tian

Hälsosam, klimatsmart OCH billig mat – går det?Svar ja! Vill du veta hur och få massor av inspiration till enklare vardagskäk så ska du komma och lyssna på Hanna Olvenmarks föreläsning.

Entré: Förköp, 80 sek
februari
Foto. Peace-tecken i laserljus blått och vitt i kvällsljus utomhus.
Temakväll
kl. 18.00–19.00

Krig – Fred, vad gör Sverige i OSSE/OSCE?

Passa på att höra och ställa frågor om säkerhet och fred till riksdagsledamot som är med på länk. En kväll tillsammans med FN-föreningen i Uddevalla.

februari
Två kvinnor som håller hand, två kvinnor som går. I bakgrunden 3 konstverk.
Visning
kl. 11.00–12.00

Slow-Art

Välkommen att träffa vår konstpedagog som berättar och svarar på frågor, i en visning där vi tillsammans stannar upp vid ett konstverk.

Plats: Konsthallen
februari
Foto. Ett vikingskepp med besättning seglar på havet. Logga med texten Historien om Bohuslän en del av Historien om Sverige.
kl. 17.00–19.30

Historiekväll: Vikingatiden (FULLBOKAD)

En stämningsfull helkväll för alla sinnen om vikingatiden med mingel, historisk livemusik, samtal och reflektion. Vi samtalar med kvällens expert professor Björn Bandlien från Norge om det sensationella fyndet av ett vikingaskepp i Gjellestad, en mil norr om den svenska gränsen.

Entré: Fri entré, föranmälan krävs 0522 656501, biljett hämtas ut senast 16.30 samma dag

mars 2024

mars
Ett vikingaskepp utan segel i ett grönt landskap. Logga med texten historien om Bohuslän en del av historien om Sverige.
kl. 12.00–13.00

Föredrag: Om vikingatiden och skeppet i Gjellestad

Professor Björn Bandlien berättar om vikingatiden med fokus på Gjellestad i Norge där man 2018 gjorde ett sensationellt fynd av ett vikingaskepp.

mars
Foto. Man tittar sitter framför en träkista och tittar in i kameran med öppen mun och ögonen uppspärrade. Kläder i vikingastil.
kl. 11.00–12.00

Familjelördag: Teater Gycklarens vikingasaga

En spännande saga med teater TRiX om pojken som får följa med på vikingafärd i österled.

mars
Foto: Nio personer i olika historiska kläder står på en strand.
kl. 13.00–13.30

Invigning: utställningen Historien om Bohuslän

Möt dåtidens bohusläningar. Häng med på ett spännande familjeäventyr som sträcker sig tusentals år bak i tiden! Med hjälp av en magisk tidsmaskin kommer du kunna göra en tidsresa till 10 olika tidsperioder – från Stenåldern fram till våra dagar.

Plats: Hyllan
mars
Foto. En man kikar fram bakom en träkista. I sin hand håller han tre jongleringsbollar, han ler och har en mössa med ullkant.
kl. 14.00–15.45

Familjelördag: Workshop Gyckel och Cirkus

Pröva själv att gyckla som på vikingatiden. Mer info om anmälan kommer snart.

Entré: Fri entré, eventuell föranmälan
mars
Ett disigt landskap med en skeppsliknande fornlämning av sten. Logga med texten Historien om Bohuslän en del av Historien om Sverige.
kl. 11.00–13.00

Kulturhistorisk vandring: Blomsholm

Högar, stenskepp och domarringar. Upptäck järnåldern på Blomsholm tillsammans med museets arkeolog Christina Toreld.

+ Exportera evenemang