Museibutiken

toppbutik

Vintertider i butiken

Nu är vintern här! Du märker det på sjunkande temperaturer, det flyktiga dagsljuset och på att vår museibutik nu är fylld med ett sortiment som hör vintern till. Med årstiden kommer inte minst julen och årets tema i butiken är en retro-jul inspirerad av gammal bohuslänsk anda. Två granar iklädda klassiska papperskulor och girlanger tornar upp sig bland produkter som Skaftövantar, Fjällbackasenap, linolja-behandlade sydvästar, tjärtvålar och exklusiv lokalproducerad glögg och marmelad från Hamburgsund i limiterad utgåva för att nämna några. Går du i tankar om att köpa julklappar till någon du tycker om kommer garanterat ett besök hos oss lösa din  idétorka.

Våra produkter

I museibutiken hittar du det mycket och vi vågar påstå att det finns något för alla. Den lokala prägeln och det gedigna hantverket är två ledstjärnor i vårt handplockade sortiment. Vi erbjuder keramik och slöjd från lokala hantverkare, konsthantverk, svensk design och produkter med anknytning till våra utställningar. För dig som gillar att dekorera ditt hem med produkter från tidlösa William Morris har vi utökat sortimentet för säsongen.

Med mörkret och kylan uppstår möjligheten att spendera mer tid tillsammans i värmen hemmavid. Varför inte ta en paus från mobiltelefonen, paddan och teven för att istället koppla av med några av våra klassiska brädspel i vackra tryck. För de små har vi sagor i fina nyutgåvor som passar bra för en mysig högläsningsstund. Att ge barn möjlighet att ta del av högläsning i tidig ålder kan ge dem en mängd  läsfördelar i skolan. För de äldre bokälskarna  har vi även ett stort sortiment av böcker som avhandlar det mesta.

Visste du om att båda skådespelerskorna och ikonerna Grace Kelly och Ingrid Bergman bar tröjor från Bohus stickning? Exklusiva stickpaket från Bohus stickning finns hos oss.

Visste du om att båda skådespelerskorna och ikonerna Grace Kelly och Ingrid Bergman bar tröjor från Bohus stickning? Exklusiva stickpaket från Bohus stickning finns hos oss.

Snart lanserar vi vår nya webbutik

Vi håller för tillfället på att utveckla vår webbutik som kommer stå färdig nästa år. Detta innebär större möjligheter för dig som långväga besökare att få hem den där produkten som du gillade väldigt mycket. Inledningsvis kommer några få utvalda produkter vara möjliga för beställning. Eftersom många av våra handplockade produkter finns i väldigt begränsade utgåvor kommer dessa tyvärr inte att vara beställningsvaror via web. Har ni några frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss. För inspiration och senaste nytt kan du följa oss på Instagram; bohuslansmuseum_butiken.

Tills dess att den nya webbutiken är redo kan du fortfarande klicka på länken nedan för att se över våra produkter:

Här hittar du våra produkter.

Presentkort

Vill du ge bort en present men vet inte vad du ska köpa? Eller en Bohus Stickning men vet inte vilket mönster? Då är våra presentkort ett utmärkt alternativ. Du köper i museibutiken eller beställer via butik@bohuslansmuseum.se Ange vilken summa du vill ha. Du betalar enkelt via faktura.

Produkter från Mr Bear Family

Produkter från Mr Bear Family för skägget och tatueringarna hittar du hos oss!

Kontakta oss

Du når butiken på telefon +46 (0)522 – 65 65 01 eller butik[at]bohuslansmuseum.se

Inköpsansvariga

Vi söker hela tiden produkter i regionen, gärna ekologiskt och- eller med ett hållbart tänk. Har du tips eller önskemål om någon vara? Kontakta och tipsa oss gärna.

Petra Skarp, +46 (0)522 – 65 65 15, petra.skarp[at]bohuslansmuseum.se
Hannah Stening, +46 (0)522 – 65 65 15, hannah.stening[at]bohuslansmuseum.se