Museibutiken

I museibutiken hittar du det mycket och vi vågar påstå att det finns något för alla. Den lokala prägeln och det gedigna hantverket är två ledstjärnor i vårt handplockade sortiment. Vi erbjuder keramik och slöjd från lokala hantverkare, konsthantverk, svensk design och produkter med anknytning till våra utställningar. För dig som gillar att dekorera ditt hem med produkter från tidlösa William Morris har du hamnat rätt.

I slutet av maj invigde vi utställningen RE:USE! I utställningen står skräp i fokus, hur det har hanterats och vad det har bestått i över tid – gammal som ny. En del av utställningen viktiga poänger är värdet av återbruk vilket är ett tankesätt vi vill fokusera mer på i butiken. Ett exempel på detta är hur vi nu återbrukar vår gamla vepor. Inför varje ny utställning som produceras på museet trycker vi upp vepor som pryder vårt museums fasader och utställningshallar. Istället för att kasta dem har de nu istället blivit unika väskor. De finns i tre olika modeller och varje väska har sitt helt egna motiv.

Återanvända vepor blir väskor, finns i limiterad utgåva hos butiken. Bältena på bilden kommer från Uddevallabaserade Rage for leather. De skapar sina produkter av spillbitar från naturgarvat skinn. I sortimentet finns även plånböcker och glasögonfodral att köpa av märket.

Vi tycker att det är så kul att våra följarskara på Instagram hela tiden ökar, vi uppskattar det jättemycket och önskar att ännu fler vill följa oss.

Bohuslän är mycket, däribland ett fantastiskt vackert kustland. Hos oss finner du det mesta för en sommar vid havet – redskap för krabbfiske, havtorn- och tångdoftande skärgårdstvålar med tillhörande korgflöte och fiskarens bästa vän – sydvästen! Vi har dessutom brickor och vykort i vackra havsmotiv med en starkt västkustsk känsla. Skulle inte det räcka för att få din kustkänsla väckt har vi produkter med den bohuslänska landskapsfågeln strandskatan som motiv, dessutom kan du inhandla Bohusläns flagga hos oss.

För den hungrige har vi ett noggrant urval av livsmedel. Marmelad, chutney, torkad libbsticka och chilipasta från Ödsmåls Örtagårdar och senap från Badholmen är några av våra goda och fina produkter med lokal förankring. Om havets läckerheter lockar har vi spännande tångprodukter från Catxalot i Grebbestad – Röd alg, tulse, tångsalt och den populära furikake som är en tångkrydda med påtaglig umamismak. För den äventyrlige och rastlösa srandbesökaren rekommenderar vi boken Tångguiden som hjälper dig att bli en expert på att finna havets smakligaste tång.

Visste du om att båda skådespelerskorna och ikonerna Grace Kelly och Ingrid Bergman bar tröjor från Bohus stickning? Exklusiva stickpaket från Bohus stickning finns hos oss.

Visste du om att båda skådespelerskorna och ikonerna Grace Kelly och Ingrid Bergman bar tröjor från Bohus stickning? Exklusiva stickpaket från Bohus stickning finns hos oss.

Nu har vi lanserat vår nya webbutik

Här hittar du våra produkter.

Presentkort

Vill du ge bort en present men vet inte vad du ska köpa? Eller en Bohus Stickning men vet inte vilket mönster? Då är våra presentkort ett utmärkt alternativ. Du köper i museibutiken eller beställer via butik@bohuslansmuseum.se Ange vilken summa du vill ha. Du betalar enkelt via faktura.

Produkter från Mr Bear Family

Produkter från Mr Bear Family för skägget och tatueringarna hittar du hos oss!

Kontakta oss

Du når butiken på telefon +46 (0)522 – 65 65 01 eller butik[at]bohuslansmuseum.se

Inköpsansvariga

Vi söker hela tiden produkter i regionen, gärna ekologiskt och- eller med ett hållbart tänk. Har du tips eller önskemål om någon vara? Kontakta och tipsa oss gärna.

Petra Skarp, +46(0)522 – 65 65 15, petra.skarp[at]bohuslansmuseum.se

Hannah Stening, +46 (0)522 – 65 65 15, hannah.stening[at]bohuslansmuseum.se