Kommande Evenemang

Kommande Evenemang

augusti 2024

augusti
foto. En person sitter med färgiga händer. En penna i ena handen och en pensel i andra.
kl. 13.00–15.00

Workshop: Make a painting! (In English)

Interested in painting? This summer, join our creative workshop for a session in oil, aquarell and acrylic painting, led in mainly English. Suits everyone from around 7 years old and more, with an urge to paint!

Entré: Fri entré, free of charge!
Illustration. Uddevalla folkmusikfestival
kl. 10.00–23.50

SAVE THE DATE! Uddevalla Folkmusikfestival 2024

Årets stora folkmusikhändelse i Uddevalla. Men du! Vi vill uppmärksamma dig på att i år sker festivalen inte på muséet utan på Folkets Hus i Uddevalla – vilket spännande äventyr. Utöver det kör vi samma folkmusikfestliga upplägg som vanligt. Välkomna!

augusti
På bilden står 10 personer på en klipphäll. I bakgrunden skymtar en sjö och skog som avtecknar sig mot horisonten. Ovanför en skymningsfärgad himmel. Personerna, sex kvinnor och fyra män, är klädda i klädedräkter från olika tidsperioder. De representerar olika epoker från stenålder till modern tid. Kläderna varierar också, från vardagliga och enkla kläder till påkostade övreståndsdräkter.
Visning
kl. 13.00–13.30

Visning av utställningen Historien om Bohuslän

Välkommen på visning av utställningen Historien om Bohuslän.

Plats: Bohushallen
augusti
Foto. Stormigt hav i bakgrunden, närbild på två händer som håller och tittar ned i skärmen på en systemkamera.
Konst
Hela dagen

Pop-up-utställning – Schillerska tolkar Västerhavet

Schillerska gymnasiet i Göteborg gästar Uddevalla med en fotoutställning där de tolkar Västerhavet på olika spännande sätt. Välkommen att upptäcka havet genom kameralinsen. Öppnar sjunde augusti klockan tio och hänger ett par veckor till. Programmet är en del av Västerhavsveckan.

Plats: Hyllan
kl. 10.00–20.00

Västerhavsveckan: Onsdagsprogrammet

Denna dag tillägnar vi Västerhavsveckan med massor av aktiviteter för alla åldrar. Upptäck västerhavet med oss!

augusti
Foto. Mobil cykel verkstad. Två personer står vid en cykel so är uppställd på en ställning de ler och tittar in i kameran.

LO-bikes cykelservice

Energi- och klimatrådgivningen vill stötta dig som cyklar och bjuder på cykelservice! Glöm inte att anmäla dig och din cykel. Programmet är en del av Västerhavsveckan.

augusti
Foto. Svart eventtält utomhus. I förgrunden en mindre cykel, inuti tältet informationsmaterial, bord och affischer.

Energi- och klimatrådgivningen

Få råd om vad du kan göra hemma eller på företaget för att spara energi och pengar! Programmet är en del av Västerhavsveckan.

augusti
foto. Leksakshov med grön ring och två ögon på. Någon håller fram hoven som är i närbild, i den ligger något som ser ut som en plastbajs.
kl. 10.00–16.00

Skitroliga lekar och experiment med vatten

Att rena dricksvatten och ta hand om avloppsvatten för Uddevallaborna är ett viktigt uppdrag. Hos Västvatten, Uddevallas eget vatten- och avloppsbolag, kan du leka och experimentera. Programmet är en del av Västerhavsveckan.

augusti
Foto. Brygga i spegelblankt blått hav, blå himmel i horisonten och en strimma skog. Båt förtöjd vid bryggan. På bryggan massor av fiskeredskap: nät, gamla tinor osv.
kl. 10.00–20.00

Spökfiske – lika läskigt som det låter

Miniutställning om spökfiske och dess effekter. En del av Västerhavsveckan.

Plats: Foajén
augusti
Foto. Papper med färgstänk på mot vit bakgrund. Till vänster röd, blå, gul rund kaka med vattenfärg och en pensel.
kl. 11.00–14.00

Skapa med vatten och färg

Inspireras av havet och vattnets rörelse tillsammans med konstpedagog! Det blir rinn, stänk och färg i ett fritt skapande.Programmet är en del av Västerhavsveckan.

Entré: Fri entré, föranmälan krävs
+ Exportera evenemang