Hitta aktiviteter

oktober
kl. 16.00–18.00

FILMIS – The Father

The Father är en rörande och ögonöppnande skildring av åldrande och anhörigskap som inte liknar någon annan, med Oscarvinnarna Anthony Hopkins och Olivia Colman i huvudrollerna.

Entré: Begränsat antal platser, först till kvarn med giltigt medlemskort.
november 2021
kl. 10.00–16.00

Gör din egen fågelholk

Bygg ihop en eller flera fågelholkar med hjälp av bland annat museets egen fågel-Janne och få tips och råd om hur du lockar olika fåglar till trädgården.

Entré: Materialkostnad 40:-, föranmälan i receptionen
Plats: Båthallen
kl. 10.00–16.00

Gör din egen fågelholk

Entré: Materialkostnad 40:-, föranmälan i receptionen
Plats: Båthallen
kl. 13.00–13.30

The Red Pants Show

I "The Red Pants Show" får vi följa Philo och Felix på deras akrobatiska resa mot att få hissa flaggan, de röda byxorna i deras eget universum. Färden är full av våghalsiga balansakter, musik, humor och hänförande samarbete.

Plats: Hyllan
kl. 13.45–15.45

Prova-på-cirkus

kom som du är och prova jonglering, att gå på lina och testa akrobatik. Ingen speciell klädsel eller förkunskaper krävs.

Entré: Fri entré, anmälan i receptionen
kl. 18.00–20.00

Naturens mångfald

Filmen Naturens mångfald har som mål att väcka intresse och medvetenhet hos en bred allmänhet om betydelsen av en rik natur med en mångfald av växter och djur. Efter filmen kommer filmens skapare Claes Andrén att prata vidare om ämnet.

kl. 10.00–12.00

Fåglar i folktron

Varför kommer storken med barnen och varför skrattar skatan när det kommer främmande. Välkomna på en spännande visning i utställningen Vi Fåglar där man efter visningen får tillverka sin alldeles egna fågelnäbb!

Entré: Fri entré, (från 7 år) föranmälan i receptionen.
Plats: Bävehallen
kl. 14.00–14.30

Familjevisning av Vi Fåglar

Välkomna till en spännande visning av utställningen Vi Fåglar av vår alldeles egen Fågel-Janne! Samling vid utställningshallens entré.

Plats: Bävehallen
kl. 16.00–17.00

Dagen då vattnet tar slut

Vatten är vår planets absolut viktigaste resurs. Men på flera platser på jorden har klimatförändringar gjort att färskvattnet riskerar att ta slut och det är ett alarmerande problem som måste hanteras nu

kl. 18.00–20.00

Bredfjället i våra hjärtan

Möt människorna, djuren och naturen. Hör historien om Bredfjället i Stefan Edmans och Peter Mulds film.

Entré: Fri entré, begränsat antal platser.
+ Exportera Listade Evenemang