Kommande Evenemang

Kommande Evenemang

april 2024

april
Foto på cynatopi. Bild av blåstång mot blå bakgrund.
kl. 13.00–15.00

Cyanotopi – soltrycksprocess

Var med och experimentera med soltrycksprocess - en analog fotografisk metod där de viktiga beståndsdelarna är kemi, solljus och tid! Workshopen leds av konstnär Maria Magnusson, som medverkar i utställningen Embers and Stars/ Stjärnor och glöd i Konsthallen.

Entré: Biljett, förköp via nortic.se 100:-
april
På bilden står 10 personer på en klipphäll. I bakgrunden skymtar en sjö och skog som avtecknar sig mot horisonten. Ovanför en skymningsfärgad himmel. Personerna, sex kvinnor och fyra män, är klädda i klädedräkter från olika tidsperioder. De representerar olika epoker från stenålder till modern tid. Kläderna varierar också, från vardagliga och enkla kläder till påkostade övreståndsdräkter.
Visning
kl. 13.00–13.30

Visning av utställningen Historien om Bohuslän

Välkommen på visning av utställningen Historien om Bohuslän.

Plats:
april
Kollage på biege bakgrund. Fyra olika verk från olika platser, kulturer, tider: assyrisk, egyptisk, pompeji, tidig medeltid
Föredrag
kl. 17.00–20.00

Studiecirkel: Internationell bildkonst

Nu är det dags för en nystartad studiecirkel i konst på under hela året 2024. Följ med på en resa genom konsten!

Entré: Föranmälan till Uddevalla konstförening, 200:- för alla 14 föredrag.
Plats: Spisrummet
april
Bild. Skildring av senmedeltiden där präst utdelar nattvarden.
Senmedeltiden
kl. 18.00–19.15

Föredrag med samtal: I reformationens tid

Kampen om tron och tronen. Museets antikvarie Helene Carlsson berättar om en orolig tid  i Bohuslän och samtalar om trosförändringar med medieprofilen Agneta Riddar.

april
Foto. Sittande publik i en del av Bohusläns museums Hörsal. Ett trettiotal personer i övre medelåldern.
Föredrag
kl. 18.30–20.00

Berättarafton

Nu är det dags för Berättarafton, ett återkommande evenemang om Uddevallas historia på museet.

Entré: Fri Entré
april
Foto. Berghäll med hällristningar föreställande olika vapensköldar
Senmedeltiden
kl. 18.00–19.00

Föredrag: Vapensköldarnas gåta

Spåren efter medeltidens adel i en bohuslänsk naturhamn.  På en ö i den bohuslänska skärgården finns en unik samling medeltida adelssköldar ristade i berget. Vem ristade in dem och varför?

april
Foto. Fem medelålderskvinnor iklädda bohusstickning-tröjor. Tittar in i kameran och ler.
kl. 10.00–13.00

Bohusstickningscirkel

Nu kan du spana in Bohusstickning live! Kanske vill du bara se hur stickgruppen gör, kanske vill du inspireras, kanske är du erfaren eller nybörjare och vill vara med? Nu har du möjligheten till allt detta på museet och träffa Bohusstickningsgrupp.

Entré: Fri entré, drop in
Plats: Hyllan
april
Svartvitt foto. Kvinna uppklädd i klänning i femtiotalsstil och utsläppt hår tittar på en man som tittar ner mot en luta han spelar på. Båda ler med stängd mun.
Föreställning
kl. 14.00–15.00

Mycket väsen för lite Jazz

En duettföreställning i kärlekens alla tonarter. Jazz på luta, Shakespeare i smoking - varför inte? Den tidlösa kärleken, kurtisen och gnabbet står i strålkastarljuset i denna dialogkonsert där evergreens från 1900-talet och bevingade repliker från 1500-talet möts och sträcker sig efter varandra som i en sällsam pardans.

Entré: Biljetter via Riksteaterföreningen: Ordinarie 250 kr, med scenpass 200 kr och under 26 år 100 kr.
Konsert
kl. 11.30–12.00

Lunchkonsert – Sinclairs musikelever sjunger in våren

Välkommen på Lunchkonsert i vårens tecken! Elever från Sinclair sjunger in våren på Bohusläns Museum.

Plats: Hyllan
Visning
kl. 13.00–13.30

Visning av utställningen Historien om Bohuslän

Välkommen på visning av utställningen Historien om Bohuslän.

Plats:
+ Exportera evenemang