Utställning

Tänk om jag hade en snabel

28 januari 2017 - 17 april 2017

Plats: Bävehallen (nedre plan)

Tänk om jag hade en snabel – Owe Gustafson retrospektiv

I utställningen för barn och vuxna, presenteras verk ur Owe Gustafsons konstnärskap. Däribland hans mest kända verk, animationerna till barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter. Utställningen innehåller en lek- och lärmiljö där barn och unga med alla sinnen kan utforska Owes bildvärld och bekanta sig med bokstäver, ord och siffror.

Tänk om jag hade en snabel
Tänk om jag hade en snabel av Owe Gustafson, fotograf Björn Löfgren

Under 1970-talet skapade Owe Gustafson animationerna till det kultförklarade barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter. Med ett tydligt och humoristiskt bildspråk gav han upphov till en pedagogisk djurvärld som kom att ge honom en självklar plats i den svenska barnkulturens historia. Men Owe Gustafsons konstnärskap rymmer så mycket mer. Under decennier har han varit verksam som illustratör för bland annat Dagens Nyheter och under 2000-talet har han gett ut flera böcker där hans bilder fått sällskap av fragmentariska texter.

Owe Gustafson
Självporträtt av Owe Gustafson

I utställningen visas Owe Gustafsons illustrationer, animationer, grafik, teckningar, måleri, böcker och skulpturer. Owe Gustafson har ett tydligt men mångtydigt bildspråk och relationen mellan bild och text spelar en stor roll i hans konstnärskap.

miros-hund
Miros hund. Teckning i tusch av Owe Gustafson

Utställningen är framtagen och producerad av Tomelilla konsthall i samarbete med Owe Gustafson.

Visningar

Visningar i utställningen följande dagar kl 13:00:
29 mars, 5 april

Övriga aktiviteter

Familjelördag 8 april
Kreativ verkstad 13-15 (föranmälan)

Lovaktiviteter
Påsklovsaktiviteter utgår

Myr kul
Myr kul är en aktivitet du kan föra på egen hand. Hämta formulär i butiken. Alla barn som deltar får en plansch så långt lagret räcker.

Audioguide

Audioguide på svenska finns till utställningen. Hämtas i receptionen.