Hitta aktiviteter

Kommande Evenemang

oktober 2020
oktober
Pojke tittar på fåglar i Bohushallen.
Höstlov på museet
kl. 10.00–16.00

Familjekul i våra utställningar

Du vet väl att du kan upptäcka våra spännande utställningar med våra nya roliga lekar som går att hämta i receptionen? Du kan bland annat leta efter rätt silhuett i konstnären Nathalia Edenmonts konstverk eller gå på tipspromenad i utställningen ”Vi fåglar”. Vi har även en mängd av andra skojiga aktiviteter du kan ta del av, det är bara att fråga efter våra lekar i receptionen.

Plats: Uddevalla,
oktober
kl. 13.15–15.00

INSTÄLLT – Blåfenad tonfisk och andra drömfiskar i Västerhavet

De senaste åren har den storvuxna blåfenade tonfisken gjort en strålande comeback i världshaven. I ett forskningsprojekt har det spöfångats, märkts och återutsatts flera hundra tonfiskar i Skagerrak sedan 2017. Om detta och om det ökande sportfiskeintresset i Sverige och världen berättar Sportfiskarnas regionchef Markus Lundgren.

Entré: Fri entré, föranmälan görs i museets reception. 0522 65 65 01
november 2020
Temadag
kl. 10.00–16.00

Uddevalla ECO festival 2020

2019 genomfördes för första gången Uddevalla Eco Film Festival (UEFF), och nu 2020 återkommer arrangemanget, större, längre, bättre, helt enkelt mer och bredare utbud. Det blir filmer med klimattema så klart, men också föreläsningar och hållbara aktiviteter kring mat, miljö, energi och återvinning. Förra året var festivalen en vecka, nu blir det istället en hel månad! Mer info kommer inom kort!

Entré: Fri entré
Plats: Uddevalla,
kl. 13.00–14.30

INSTÄLLT – Öringfiske i Patagonien

Vinden viner, vattnet piskas upp i vitt skum och kläderna ligger klistrade mot kroppen av vindtrycket. För 15 minuter sedan var det kav lugnt. Nej, det är inte något extremt klädtest i en vindtunnel. Det är vardagsväder i Rio Gallegos i sydöstra Patagonien. En resebetraktelse från till den sydligaste delen av det sydamerikanska fastlandet – med fokus på sportfiske efter havsöring och naturstudier.

Entré: Fri entré
kl. 16.00–18.00

INSTÄLLT – FILMIS visar: Charter

Alice inser att hon kommer att förlora sin pågående vårdnadstvist. Hon beslutar sig för att föra bort sina två barn och ta med dem på en charterresa, som ett sista försök att vinna tillbaka dem

Entré: 12-filmskort 350 kr, 3-filmskort 200 kr. Ungdomar 15–20 år, medlemmar i landstingets personalklubb och i Uddevalla kommuns personalförening får 50 kr rabatt på 12-filmskortet.
Visning
kl. 13.00–13.45

INSTÄLLT – Lars Jonsson – Målningar och studier

Välkommen till visning av utställningen, samling vid Västerhallens entré.

Plats: Museigatan 1
Uddevalla, Västra götaland 451 50 Sverige
kl. 17.30–19.30

INSTÄLLT Information om unga och narkotika

Drogfri Ungdom bjuder tillsammans med Polisen i Uddevalla in alla vuxna till en viktig informationskväll som handlar om narkotika bland våra barn och ungdomar i Uddevalla.

Visning
kl. 13.00–13.45

INSTÄLLT Vi Fåglar

Välkommen till visning av utställningen, samling vid Bävehallens entré.

kl. 13.00–14.00

INSTÄLLT Lennart Bertilsson

Lennart Bertilsson är gitarrist, trubadur och vistolkare som 2019 fick Uddevalla kommuns kulturpris för sina värdefulla insatser i kommunens kulturliv.

Entré: Ordinarie 100 kr, 50 kr (scenpass) 50 kr (under 26 år)
Temadag
kl. 11.00–15.00