Laddar Evenemang

Aktiviteter

Hitta aktiviteter

Kommande Evenemang

augusti 2020
Lördag
15
augusti
Miljö och hälsa
kl. 11.00–12.30

Utomhusyoga

Lördagen den 15 aug träffar ni Charlotte Sellbrandt som håller ett yogapass 90 minuter i klassisk hathayoga. Klasserna utgår från den klassiska yogans grunder, där fokus ligger på att hitta vårt naturliga tillstånd, fritt från prestation och görande. Vi går igenom utvalda kroppspositioner (asanas) som stimulerar och berör oss både fysiskt, emotionellt och mentalt. Vi använder andetaget för att hitta och påminna oss om livets rytm och flöde.

Entré: Fri entré
Lördag
22
augusti
Miljö och hälsa
kl. 11.00–12.30

Utomhusyoga

Lördagen den 22 augusti - träffar ni Ann-Christine Bjørli som håller ett Yinyoga pass i 90 minuter. Hennes företag Sophia Beröringsterapi är i startgroparna så ni kan inom en snar framtid hitta hennes hemsida www.sophiaberoringsterapi.se för mer information om verksamheten. Om ni önskar direkt kontakt skicka ett mail till info@sophiaberöringsterapi.se

Entré: Fri entré
Tisdag
25
augusti
Natur
kl. 18.00–20.00

När armarna inte räcker till… Fiske och fågelliv i Patagonien

Vinden viner, vattnet piskas upp i vitt skum och kläderna ligger klistrade mot kroppen av vindtrycket. För 15 minuter sedan var det kav lugnt. Nej, det är inte något extremt klädtest i en vindtunnel. Det är vardagsväder i Rio Gallegos i sydöstra Patagonien. En resebetraktelse från till den sydligaste delen av det sydamerikanska fastlandet – med fokus på sportfiske efter havsöring och naturstudier.

Entré: Fri entré
Plats: Hörsalen
Söndag
30
augusti
Film
kl. 16.00–18.00

FILMIS visar: Edie

83-åriga Edie tycker inte att det finns något som heter “för sent”. Så hon lämnar sitt gamla liv, pratet om ålderdomshemmet, packar sin vandringsryggsäck och ger sig ut på det äventyr hon aldrig tog sig för – att besegra det mäktiga berget Mount Suilven i Skottland.

Entré: Begränsat antal platser, anmäl er via länk nedan:
Plats: Hörsalen
september 2020
Torsdag
3
september
Föredrag
kl. 18.00–19.30

Café Planet – Hitta ut

Robert Wahlström är anställd på Uddevalla kommun som utvecklare med inriktning friluftsliv. Robert kommer att beskriva och berätta lite om sitt arbete med att främja friluftslivet i Uddevalla kommun. Bland annat berättar Robert om den kommande friluftsplanen, vad som styr hans arbete och hur vi tillsammans kan skapa ett kvalitativt och rikt friluftsliv i kommunen.

Entré: Fri entré
Plats: Spisrummet
Söndag
6
september
Film
kl. 16.00–18.30

FILMIS visar: Parasit

Ki-taeks familj är en färgstark skara som hankar sig fram genom livet med hjälp av påhittighet och list. Men några pengar har de inte. Så när sonen, Ki-Woo, erbjuds jobbet som privatlärare till dottern i en rik familj så tvekar han inte en sekund. Väl på plats börjar han smida planer för resten av sin familj som en efter en får jobb i det nya huset. Men lögnerna blir allt fler och det dröjer inte länge innan situationen är helt utom kontroll...

Entré: Begränst antal platser. Boka din plats via länk nedan:
Plats: Hörsalen
Söndag
13
september
Film
kl. 16.00–18.00

FILMIS visar – En dag till att leva

Warsawa, 1975. Ryszard Kapuscinski är en krigskorrespondent med veteranstatus, en idealist och en anhängare av hopplösa fall och revolutioner.

Entré: Begränsat antal platser, förhandsboka din biljett nedan:
Plats: Hörsalen
Lördag
19
september
Vernissage
kl. 13.00–16.00

Invigning – Vi Fåglar

Till hösten öppnar vår stora utställning där fåglar som häckar i Sverige eller passerar Sverige är huvudpersoner. Här intar vi fåglarnas perspektiv och deras berättelse i vad som kommer bli en humoristisk, tankeväckande och rolig utställning för såväl barn, unga och vuxna. Alla har vi någon relation till våra vingbärande vänner och nu har du chansen att bekanta dig mer med deras värld.

Entré: Fri entré
Plats: Hyllan
Tisdag
29
september
Föredrag
kl. 17.30–20.00

Rovfåglarnas återkomst

Välkomna på en spännande föreläsning om rovfåglarnas återkomst tillsammans med ornitologen Thomas Andersson och naturfotografen Göran Johansson.

Entré: Fri entré
Plats: Hörsalen
Onsdag
30
september
Föredrag
kl. 18.30–20.00

Berättarafton

Minnesgoda uddevallabor berättar till bilder.

Entré: Fri entré
Plats: Hörsalen
+ Exportera Listade Evenemang