Hitta aktiviteter

Kommande Evenemang

maj 2022
maj
Fotokkollage. Till vänster porträtt av Hella, tittar in i kameran och ler. Till höger bokomslag "Häxans trädgård", kvinna i svart spetsklänning håller fram kopparskål med örter.
kl. 13.00–14.30

Häxans trädgård

Missa inte chansen att höra en riktig häxa berätta om läkeörter och hälsa, magi och såklart också Bohuslänsk historia om häxprocesserna! Utställningstips i samband med programpunkt är MOD2021 i Bävehallen.

Entré: 100:-, via nortic.se
maj
Foto. När bild på Hella händer som håller i en krokdolk och en korg med örter.
kl. 14.30–16.00

Skapa en örtamulett med Häxans Trädgård

Missa inte chansen att skapa en örtamulett under ledning av en riktig häxa som kan allt om läkeörter, hälsa och magi.

Entré: 100:-
juni 2022
juni
Illustration. Tio kvinnor med olika personliga klädstilar och med ett bestämda ansiktsuttryck. En står med en gul fana en annan sitter ner och har ett rosa kvinnotecken på tröjan.
kl. 13.00–13.30

Guidad visning av utställningen MOD2021

Plats: Bävehallen
juni
Foto. Pernille Silfverbeerg i profil vid ett stilla hav i ljus stickad tröja och halsduk. Hon har håller upp händer iklädda vantar i Bohus Stickning och ler.
Kurs/Utbildning
kl. 17.30–20.00

INSTÄLLT Bohus Stickning – kurspaketet!

Kursen är inställd. Men misströsta inte, vi kör i november istället, varmt välkomna då! En kurs med Bohus Stickning, under fyra tillfällen under maj och juni får du chansen att lära dig massor. Det blir film, föreläsningar och kurs i stickningen. I kursen ingår material som räcker till handledsvärmare att njuta av svala sommarkvällar. Kurspaketet passar både den erfarne och nybörjaren.

Entré: 1450:-
juni
Foto, 3 st högstående på rad. Porträttfoto Jenny Hyltén-Cavallius, svartvitt foto kvinna i rullstol bakifrån, porträttfoto Demet Ergún
Temakväll
kl. 18.30–20.00

Reality Check: Skapa samtyckeskultur

Panelsamtal och reflektion med bla Demet Ergün (Fatta), Jenny Hyltén Cavalius (Utopia) - Vad är samtycke och fungerar det verkligen?

Hela dagen

Vernissage: Through The Mirror

Varmt välkomna till sommarens stora konstvernissage i Konsthallen hos oss på Bohusläns museum.

Plats: Konsthallen
kl. 12.15–12.45

Guidad temavisning av utställningen MOD2021

Följ med museets utställningsproducent och lär dig om hur kampen för kvinnlig politisk rösträtt såg ut i Bohuslän. Dagens tema är rösträttskämparnas och kampsången.

Plats: Bävehallen
juni
Foto. foto av Titania, tre kvinnor i trettioårs åldern.
Konsert
kl. 13.00–14.00

A capella med Titania – från Boye till sommarpsalm!

Missa inte lunchkonserten som spänner över sekler och generationer, klassiska visor blandat med nya tonsättningar av dikter från tillexempel älskade Karin Boye. Dessutom blir det ett par sånger som knyter an till kvinnokampen genomhistorien. Denna Göteborgsbaserade vokaltrio gör a cappella i harmonier som går rakt in i hjärtat!

Entré: 80:-
kl. 14.30–15.30

INSTÄLLT – Stadsvandring, Rösträttspromenad

Hur såg kampen för kvinnlig politisk rösträtt ut i Uddevalla?

juni
Digital illustration. Person med svartpage och solglasögon, svart-vit långrandig klänning står med ena handen på höften och andra handen höjd. I den håller hen en galge med grön t-shirt med texten Klädbytardagen 2022.
Temadag
kl. 11.20–13.00

Klädbytardag!

Vill du förnya garderoben och samtidigt bidra till en bättre värld? I samband med Världsmiljödagen välkomnar Naturskyddsföreningen, i samarbete med Bohusläns museum och Studiefrämjandet, dig till årets klädbytardag.

+ Exportera Listade Evenemang