Laddar Evenemang
Vikingatiden
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Detaljer

torsdag 14 mars 18:00 - 19:00

Föredrag: En glimt av vikingatidens Bohuslän

Hur var det att leva i Bohuslän under vikingatiden? Hur var det för kvinnor och barn? Museets antikvarie Helene Carlsson berättar utifrån isländska sagor och andra texter om hur livet kan ha varit i det vikingatida Bohuslän.

Plats: Hörsalen
Tid: kl. 18.00–19.00
Entré: Fri entré

Livet i det vikingatida Bohuslän

Vår kunskap om det vikingatida Bohuslän är begränsad, men det går att ge en glimt av livet här utifrån den isländska sagalitteraturen och andra texter. Möt antikvarie Helene Carlsson som berättar om levnadsförhållanden, inte minst för kvinnor och barn i vikingatidens Bohuslän.

Historien om Bohuslän

Under museets jubileumsår 2024 är vårt tema Historien om Bohuslän. Genom stämningsfulla historiekvällar, intressanta föredrag, lustfyllda aktiviteter för barn och unga, kulturhistoriska vandringar och naturligtvis spännande utställningar kommer vi lyfta den bohuslänska historien.
Läs mer om Historien om Bohuslän här 

Foto: Fem vikingskepp seglar i solnedgången. Text på bilden: Historien om Bohuslän - en del av Historien om Sverige.

Tema: Vikingatiden

Vi fortsätter vårt jubileumsår med tema vikingatiden. I Vikens vikingatida landskap döljer sig allt från exotiska glaspärlor till monumentala stenskepp. Följ med i tidens handelsresor och plundringståg och möt människor från de isländska sagorna. Fundera på temats heta fråga: hur känns det att vara stämplad som kriminell? 

Se fler programpunkter på temat vikingatiden här.

Mer om vikingatiden

Vill du veta mer om vikingatiden i Bohuslän? Läs mer i Kunskapsbanken Bohusläns historia.