Temadag

torsdag 24 mars 11:30 - 13:00

10-årsjubileum: ”Möt resandefolket!”

Vi uppmärksammar 10-årsdagen av den första permanenta utställningen i Sverige om resandefolket.

Plats: Hyllan
Entré: Fri entré

År 2012 öppnade vi Sveriges första, och fortfarande enda, permanenta utställning om resandefolket. Syftet med utställningen är att synliggöra resandefolkets kulturhistoria och livsvillkor. Den bygger på många års samverkansprojekt med resande.

24:e mars 2022 firar vi att utställningen Möt Resandefolket! fyller 10 år!

Vi visar utställningen Möt resandefolket! och samtalar med representanter för resandefolket. I panelsamtalet deltar Britt-Inger Lundqvist, från föreningen RUNG och tidningen DIKKO, Maria Bogeblad, från Romani center i Väst och medlem i Kulturgruppen för resandefolket, Fritz Rosendahl, resande och medverkande i produktionen av utställningen Möt resandefolket! samt Kristina Lindholm och Sofie Henryson från Bohusläns museum. Musikunderhållning av Ronny Lundin.

Programmet kommer att sändas digitalt på Facebook. Den livestreamde visningen strömmas 11.30 medan panelsamtalet inträffar 12.15.

Varmt välkomna!