Tidigare utställning

Min djuriska park

26 Januari 2019 - 14 april 2019

Plats: Bävehallen

Min djuriska park

Den 26:e januari blir Bävehallen på museet hem för en mängd av olika djur och en inspirerande och rolig plats för alla. Djuren kommer dela rummet med en djurverkstad där du som besökare har möjligheten att konstruera ditt egna fantasidjur av återvunnet material.

Min djuriska park är en minst sagt en fantasieggande utställning för hela familjen. Här möter du ett 40-tal djur som på ett kreativt och lekfullt vis är sammanfogade av olika prylar vi människor omger oss med i vardagen. Enligt upphovsmannen själv, Eric Langert, lånar vi människor nästan alltid våra ideér, fantasier och förebilder av naturen. Med naturen som inspiratör blir det därför inte konstigt att den i förlängningen återspeglas i människans egna produkter. Skulle du fortfarande tvivla på denna tanke kan Min djuriska park råda bot på all din tvivel.

De återvunna materialen öppnar upp för tankar kring vad saker och ting har för ursprung och vilka egenskaper de ger djuren. Här får varje djur får sin unika karaktär av sitt material – en fladdermus gjord av paraplyer, dammsugarmunstycken som förvandlats till en apa, en noshörning vars horn består av en brandyxa eller en 3,5 meter lång krokodil gjord av bildäck.  Dessa är exempel på några av alla dessa djur besökarna får möta i parken.

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Min Djuriska park är skapad av konstnären och scenografen Eric Langert. För Eric går skapandet och utförandet ofta hand i hand, materialen föder fantasin och vice versa. Utställningen är inte resultatet av återvinning, utan snarare resultatet av en allmän resursbrist och en uppfostran som fört in honom på detta sätt att lösa och skapa. Överraskningar och det oväntade tillsammans med en stor portion humor är drivkrafter i skapandet.  Sannolikt är dessa ingredienser förklaringen till utställningens popularitet: Min djuriska park har turnerat runt i landet i 20 år och människor i alla åldrar uppskattar den. Det är första gången djuren besöker Uddevalla.

 

Invigningsprogram lördag 26 januari 2019

12.45 Musikgruppen Longkalsong bjuder på svängig livemusik.

13.00 Invigning där konstnären till utställningen, Eric Langert närvarar. Vår tidigare landshövding Lars Bäckström inviger Min djuriska park.

13.30 Kom och ha skoj med musikgruppen Longkalsong som spelar roliga låtar om djur.

14.30 Följ med museipedagog Jan Uddén på en Mini-safari bland krokodiler, strutsar, ormar och dinosaurier.

13.00 -16.00 Öppen verkstad: Kom och gör ditt alldeles egna djur utifrån inspiration från utställningen.

13.00-16.00 Leta efter djur i museet och svara på kluriga frågor.