Utställning

Kunskapsbanken och tillgängliga kulturmiljöer

28 oktober 2021 -

Plats: Utgångspunkten (övre plan)

Kunskapsbanken och tillgängliga kulturmiljöer

Nu kommer en glädjande nyhet för alla er som älskar historia! Nu lanserar vi Kunskapsbanken om Bohusläns historia här på bohuslansmuseum.se. Samtidigt visar vi en utställning med smakprov från Kunskapsbanken i Utgångspunkten.

GÅ TILL KUNSKAPSBANKEN OM BOHUSLÄNS HISTORIA

En databas med historiska artiklar

Kunskapsbanken är en omfattande och expanderande databas fylld av intressanta historiska artiklar med berättelser, filmer, fotografier och källor om vårt historierika och spännande Bohuslän. Du kommer möta berättelser om platser, kvinnor, män, barn och socialt utsatta. Både välkända men också levnadsöden som varit dolda i arkiven.

Utställning i Utgångspunkten

Samtidigt visar vi en utställning med smakprov från Kunskapsbanken och projektet Tillgängliga kulturmiljer i Utgångspunkten. Också här kan du ta del av historiska berättelser och filmer från platser att besöka. Men också se föremål med koppling till berättelserna. Sådant som du sedan kan läsa vidare om i Kunskapsbanken.

Upptäck Kunskapsbanken på bohuslansmuseum.se

Vi hoppas att du genom Kunskapsbanken om Bohusläns historia ska upptäcka många fascinerande, gripande människoöden och spännande bohuslänska platser. Och inte minst att du både ska få upplevelser och kunskap. Så från och med torsdagen den 28 oktober är du välkommen att upptäcka Kunskapsbanken.

FÖLJ INVIGNINGEN VIA FACEBOOK