Expedition Bohuslän

Expedition Bohuslän

 

 Här bjuds det på fasta och tidsbegränsade utställningar, föreläsningar, filmvisningar, konserter och temadagar. Allt för att belysa och berätta om Bohusläns historia, natur och kultur. Varje år visar Bohusläns museum 10 – 20 tidsbegränsade utställningar och vi har omkring 400 aktiviteter på programmet.

Här finns även en båthall med allmoge- och fritidsbåtar, en konsthall och en restaurang med inriktning på landskapets mattraditioner.

Mer nöjen för nyfikna!

Men – är du i området finns det också flera andra spännande museer och besöksmål i vår närhet. Passa på och gör ett besök hos några av våra kollegor och gör din resa till en expedition i Bohuslän!

Nordens Ark är en djurpark där du möter ett 80-tal utrotningshotade arter från hela världen. Amurtiger, snöleopard och varg är några av deras invånare.

Nordiska akvarellmuseet – en mötesplats för kultur natur och människor där du får uppleva konst baserad på vatten, pigment och papper från några av konstvärldens mest intressanta företrädare.

Havets hus – Stig ned under vattenytan och bekanta dig med Västerhavets mest fascinerade arter. Missa inte att se när dykare matar hajar.

Kosterhavet – Är Sveriges artrikaste havsområde med 12 000 djurarter och växter och enda marina nationalpark. Hos dem utforskar du livet både i vattnet och på land.

Strandverket – Upplev samtidskonst inom måleri, skulptur och fotografi. Allt av högsta internationella klass.

Vitlycke museum – Upptäck fantastiska hällristningar längs med en 6 km lång vandringsled där du får en fantastisk inblick i vardagen på bronsåldern. De är även med på Unescos världsarvslista.

 

Upptäck Bohusläns pärlor!