Laddar Evenemang
Föredrag
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Detaljer

16 september, 2023 11:00 - 14:30

Om fejkmat, socker och celiaki

Ann Fernholm, vetenskapsjournalist och författare av bland annat Fejkmaten, föreläser. Varmt välkommen!

Plats: Hörsalen
Tid: kl. 11.00–14.30
Entré: Fri entré, föranmälan krävs
Ann Fernholm har arbetat som vetenskapsjournalist sedan 2001. Då hon disputerade hon i molekylär bioteknik vid Uppsala universitet.
Hon är känd för att granska vetenskapen, men är även skribent och moderator.
Fernholm är uppmärksammad för sina böcker om socker i kosten och dess relation till fetma och diabetes. Bland annat har hon skrivit boken “Fejkmaten”, 2022, som fick stort genomslag.
Ann kommer att prata om hur kroppen påverkas av olika typer av mat och självklart kopplar hon detta även till celiaki.

Om programmets upplägg:

  • Det är inplanerat att man kan ställa frågor till Ann.
  • Paus för lunch är mellan klockan 12-13.00.
  • Efter Anns föreläsning finns det möjlighet att köpa hennes böcker. Passa på!

Läs mer om Ann Fernholm:

https://annfernholm.se/om-forfattaren/https://kurera.se/ann-fernholm-sa-blir-vi-lurade-att-kopa-fejkmat/https://www.dietdoctor.com/se/authors/ann-fernholm

Biljetter:

Biljetter till dagen är gratis och du bokar på Bohusläns museum på telefon 0522-65 65 01, eller i receptionen.

Är det inte fullsatt går det bra att droppa in.

Max antal besökare 150 st.

Samarbete:

Bohusläns museum i samarbete med Celiakiföreningen Bohuslän-Dal och Mage och Tarmföreningen.

Detta för att uppmärksamma och skapa medvetenhet om kroppen och mat. Föredraget är en del av programmet som görs i samarbete.

Läs mer om föreningen här: https://www.celiaki.se/foreningar/uddevalla/

Eventfoto: Eva Lindblad