Barn och unga

onsdag 10 augusti 11:00 - 16:00

Västerhavsveckans Havsverkstad

Lär känna djuren i Västerhavet, experimentera och lär mer om vattenkraft, flytkraft, Arkimedes princip, musslors reningsförmåga och mycket mer!

Plats: Museiparken
Entré: Fri Entré

En kunnig marinbiolog finns på plats och lotsar dig genom verkstaden. Låna håvar, strandkikare och ge dig ut för att undersöka havet på egen hand.

Du kan också stifta bekantskap med några så kallade invasiva arter som dykt upp i Västerhavet.

Ta med dina fynd från havet och kom till havsverkstaden så hjälper vi till med artbestämning och svarar på frågor.

Om du hittar blåskrabba eller penselkrabba eller andra främmande arter ska du inte släppa tillbaka dem i havet. Rapportera dem på krabbprojektets hemsida. Du kan också lämna in dina fynd av blåskrabba och penselkrabba till Västerhavsveckans havsverkstad under själva veckan.

I år har vi två havsverkstäder på turné, en större och en mindre.

Västerhavsveckans lilla havsverkstad

Västerhavsveckans stora havsverkstad

Se filmen om Västerhavsveckans havsverkstad på youtube

Aktiviteten är en del av västerhavsveckan 6-14/8