Tidigare Evenemang

Tidigare Evenemang

juli 2024

juli
Foto. Händer hållen ett yxhuvud av brons, samt loggan Historien om Bohuslän - en del av Historien om Sverige.
Metallernas tid
kl. 10.00–12.00

Skapa som på metallarnas tid!

Alla barn är välkomna att skapa fritt i museets nya verkstad!

juli
Ett par händer som tillverkar ett gult bivaxljus
Barn och unga
kl. 12.00–15.00

Hembygdsresan 2024 besöker Svenneby hembygdsförening

Under sommaren 2024 är Bohusläns hembygdsförbund och Bohusläns Museum på turné med aktiviteter för barn hos kulturarvsföreningar!

juli
På bilden står 10 personer på en klipphäll. I bakgrunden skymtar en sjö och skog som avtecknar sig mot horisonten. Ovanför en skymningsfärgad himmel. Personerna, sex kvinnor och fyra män, är klädda i klädedräkter från olika tidsperioder. De representerar olika epoker från stenålder till modern tid. Kläderna varierar också, från vardagliga och enkla kläder till påkostade övreståndsdräkter.

Temavisning av utställningen Historien om Bohuslän

Välkommen på temavisning med arkeolog, Metallernas tid, av utställningen Historien om Bohuslän.

Foto. närbild på Parkslidebuskage. Stora grönablad
Föredrag
kl. 13.00–14.00

Bekämpa Parkslide på rätt sätt!

Ett unikt tillfälle att lyssna till en expert som berättar hur du ska gå tillväga för att få bukt med parkslide. Mattias West slår hål på myter och svarar på frågor!

Plats: Hörsalen

Visning av utställningen Historien om Bohuslän

Välkommen på visning av utställningen Historien om Bohuslän.

Visning av utställningen Historien om Bohuslän

Välkommen på visning av utställningen Historien om Bohuslän.

juli
Foto. Varp med trassmattegarn uppspänt med spännband mellan träd. Personer som väver med händerna
kl. 13.00–15.00

Prova på vävning med händerna!

I sommar är vi kreativa tillsammans under flera veckor – Välkommen att prova på att väva med händerna, enkel spännande aktivitet att droppa in på flera gånger i sommar!

Plats: Hyllan
kl. 13.00–15.00

Prova på vävning med händerna!

Plats: Hyllan
Metallernas tid
kl. 10.00–12.00

Skapa som på metallarnas tid!

Alla barn är välkomna att skapa fritt i museets nya verkstad!

Temavisning av utställningen Historien om Bohuslän

+ Exportera evenemang