Tidigare utställning

Midvinterfest

1 december 2018 - 6 januari 2019

Midvinterfest

Varje år öppnas Midvinterfest på Bohusläns museum, en utställning fylld med slöjd och konsthantverk, där allt är till salu. Vid årets Midvinterfest gifter vi samman maten och slöjden.

I slöjd kan du förvara mat, med slöjd kan du laga mat och slöjd smakar gott i munnen. I årets Midvinterfest gifter vi samman maten och slöjden därav titeln:  Matslöjd och slöjdmat- en urgammal kärleksaffärTrätråg, kräkla, ölgås, äggostform är slöjdade föremål som haft en viktig uppgift vid tillredning och förvaring av mat. Träskedar, grytvantar, disktrasor, drejade fat, handdukar, tekannor är bruksföremål vi numera använder dagligen och några exempel på saker som du har möjlighet att köpa på årets midvinterfest. För det är just det som gör Midvinterfest till en extra speciell julutställning – att du kan köpa nästan alla föremål som är på plats! Detta medför även att utställningen förändras i takt med att föremål försvinner och nya tillkommer.

Midvinterfest har ett stort utbud av hållbar, lokalt tillverkad slöjd och konsthantverk. 54 slöjdare från Västra Götalandsregionen deltar vi år, deras slöjd är både personlig och med hög kvalité. Utställningen är en samproduktion mellan Bohusläns museum, Västarvet och slöjdare från Västra Götalandsregionen.

Ultimate Responsive Image Slider Plugin Powered By Weblizar

Utöver slöjdarnas alster visar vi även föremål och foto från museets samlingar som fördjupar temat. Vill du veta mer? Klicka här för att ta dig till Digitalt museum.

 

Midvinterfest i Slöjdverkstan

Slöjdare kommer och visar sitt slöjdande mellan 13.00-15.00 följande dagar:

Ons 19 december Nina Romanus tillverkar skålar av rep och mattrasor.

To 20 december Carola lektén väver i band- och bordsvävstol.

Fre 21 december Kristina Björndell tillverkar fiskargubbar av ull.

Lör 22 december Lene Isedal slyngar skosnören och påtar julkulor.

Sön 23 december Lene Isedal slyngar skosnören och påtar julkulor.

Ons 26 december Marianne Larsdotter visar spinning.

Fre 28 december Elisabeth Ronlind gör spiralbundna böcker.

Fre 4 januari Elisabeth Ronlind gör spiralbundna böcker & Eva Danielsson visar spinning och nålfiltning.

Sön 6 januari Tore Wiklund visar läderarbete.