Kiddön – skutor och öliv under två sekel

Sillperioden, skutepoken, stenhuggeriet har varit viktiga storhetstider för livet på Kiddön. Männen på sina skutor och familjerna på ön, alla hade de en strävsam vardag. Idag finns inga helårsboende kvar, men delar av bebyggelsen är byggnadsminnesförklarad och därmed räddad för eftervärlden. Av Ingalill Andreasson och Allan Olsson

bild på boken Kiddön

Om boken

Allan Olsson föddes 1948 på Kiddön i Hamburgsunds skärgård, där han alltjämt bor en stor del av året. Han har ett förflutet som fiskare, historiker och färjeskeppare och verkar nu som föredragshållare.

Ingalill Andreasson är född 1951, har sina rötter på Fisketången i Sotenäs kommun och är gift med Allan. Hon är författare och undervisar även på Grebbestads folkhögskola.

Tillsammans har de nu skrivit denna bok om Kiddön i norra Bohuslän. Med osvikligt minne berättar Allan om Kiddöborna och öns historia sedan den första generationen bosatte sig här i början av 1800-talet.

Sillperioden, skutepoken, stenhuggeriet har varit viktiga storhetstider i ölivet. Männen på sina skutor och familjerna på ön, alla hade de en strävsam vardag. Långa dagar och många sysslor – men parat med humor och värme, och inte minst med den berättarglädje som är basen för denna bok. Över hundra fotografier och bilder ackompanjerar berättandet.

Produktinformation

Kiddön -skutor och öliv under två sekel
ISBN 978-91-7686-262-9
Författare: Ingalill Andreasson och Allan Olsson
Bohusläns museums förlag
128 sidor. Hårda pärmar i klotband med skyddsomslag. Språk: Svenska
Pris 295:- Frakt tillkommer

Vi lägger just nu om hanteringen av försäljning via webben. Vi hänvisar  till vår butik på Museigatan 1 i Uddevalla under tiden.