Besök oss

Nu har vi öppet

Varmt välkomna tillbaka till Bohusläns museum! Läs mer här om vad som gäller under sommaren.

Nu har vi öppet

Nu har vi öppet. Sedan den 2 juni är du åter välkommen att besöka Bohusläns museum. Det innebär att du kan besöka våra utställningar, handla i butiken och äta på Restaurang Kajkanten. Öppningen sker dock med en del säkerhetsinsatser från vår sida som vi vill informera om.

Återöppningen innebär inte att vi har återgått till normalläge på museet. Situationen påverkar öppettider, visningar av utställningarna, sommarevenemang och även hur många besökare som kan vistas i byggnaden samtidigt. Under sommaren kommer museet vara öppet alla dagar mellan 10.00 – 16.00. Vi kommer inte ha visningar av våra utställningar på samma vis som vanligt under sommaren, för att se eventuella visningar och vilka villkor som gäller – besök vår aktivitetskalender.

Som mest får 210 besökare vistas samtidigt i museet. Med det sagt kan det finnas en risk för köbildning, vi vet inte hur årets sommarsäsong kommer se ut. Vid eventuell köbildning startar kön utanför museets entré. Överväger du ett besök hos oss och vill veta hur läget ser ut går det bra att ringa oss på  0522-65 65 01. Planerar du bussresa med större sällskap kan vi tyvärr inte garantera att samtliga i sällskapet får tillgång till museet samtidigt, insläppet regleras av antalet personer som får vistas i byggnaden.

Under sommaren erbjuder vi utöver våra fasta utställningar tre tillfälliga utställningar – Vi fåglar, Charlotte Gyllenhammars ”Cast” och En dag i Uddevalla 26 april 1979 och 2019. Precis som vanligt är det fri entré till museet.

I Vi Fåglar får du lära dig mer om de bevingade, fjäderprydda djuren.

I sommar visar vi konst från namnkunniga konstnären Charlotte Gyllenhammar i museets Konsthall.

Det gör vi på museet:

 • Vi har anpassat entréområdet för att minska antalet möten mellan besökare. På plats finns mer ingående information om tillvägagångssättet.
 • Trafikljus har installerats på ett antal ställen i byggnaden, för att försäkra dig och personal på museet att vi inte överskrider godkänt antal besökare per yta.
 • Museipersonal räknar noggrant antalet besökare så att vi inte överträder maxantalet 210 besökare i museet.
 • Behållare med handsprit kommer att vara placerade på flera platser inne i museet. De är försedda med självutlösande sensorer så att du inte behöver ha kontakt med behållaren för att tvätta händerna.
 • Möbleringen av stolar och soffor i våra lokaler är luftigare för att hjälpa till att hålla den sociala distanseringen.
 • Golvmarkeringar med påminnelsen om att hålla avstånd finns på flera platser i museet. Vid kassorna har vi extra markeringar för att undvika trängsel vid eventuell köbildning.
 • I butiken har vi flyttat hyllor och montrar för att skapa större rörelseutrymme samt installerat plexiglas vid kassorna. Personalen arbetar med skyddshandskar.
 • Plock- och blädderprodukter är tillfälligt bortplockade både i utställningar och i museibutiken.
 • Ingen kontanthantering i museibutiken. Det går däremot utmärkt att betala med kort och Swish. Vi är ett museum med fri entré för alla, så du behöver inte tänka på inträdesavgiften.
 • Våra toaletter har fått kodlås för att minska antalet toalettbesök från personer som endast nyttjar toaletterna utan att vara musei- eller restaurangbesökare.
 • Vi har utökat städfrekvensen vad gäller våra toaletter. Även allmän städning av museet sker mer frekvent än tidigare. Vår städpersonal är utrustade med munskydd, förkläden och förstärkta arbetshandskar.
 • På grund av svårigheterna att anpassa Lekrummet utifrån rådande regler är det inledningsvis stängt.

 

Detta gör du för att själv hjälpa till

 • Känner du dig sjuk? Stanna hemma och vänta med at besöka oss tills du är frisk. Vi finns alla andra dagar också och då är du hjärtligt välkommen.
 • Respektera bestämmelserna om avstånd till personal och andra besökare. Det finns gott om plats, vi behöver inte trängas. Som fullt vaccinerad kan du fortfarande sprida smittan.
 • Tvätta händerna ofta, hos oss finns handsprit, tvål och vatten.

 

Det gör Restaurang Kajkanten

 • Endast betalning med kort eller Swish. Ingen kontanthantering.
 • Luftigare möblering för öka avstånden mellan dig och andra matgäster.
 • Max 50 personer i restaurangen samtidigt.

För mer information om restaurang Kajkanter se deras hemsida.

 

 

Aktuell information från Folkhälsomyndigheten

Klicka här för att aktuell information om Coronovirus covid 19