Visning

onsdag 6 juli 16:00 - 18:00

Visningskupa

Nyfiken på biodling? Kom till Bohusläns museum och lär dig mer från en representant från Uddevallanejdens biodlare!

Entré: Fri Entré

Det finns många exempel på att människor anser att bin och honung hör till den vackra och soliga sidan av livet och biet har alltid beundrats för sin flit. Fastän människor i årtusenden har skattat bisamhället på honung, vax, bikitt och annat nyttigt var kännedomen om tambiet och dess samhälle dålig ända in på 1800-talet. I dag vet vi naturligtvis mer men de nya kunskaperna har fött nya frågor.

Visningskupan på Bohusläns museum finns på plats under sommaren. Onsdagar under sommaren mellan kl. 16-18 finns en representant från Biodlarföreningen på plats och berättar om biodling och svarar på frågor.

Välkommen att orientera dig lite djupare inom honungsbiets fascinerande värld.

Samarrangemang med Studieförbundet Vuxenskolan, Uddevallanejdens biodlarförening och Bohusläns museum