lördag 12 juni 13:00 - 14:00

Vernissage – Charlotte Gyllenhammar Kastad/Cast

Konsthallen på Bohusläns museum har glädjen att presentera en stor separatutställning med Charlotte Gyllenhammar under sommaren 2021, där skulptur, fotografi och video ingår. Utställningens namn, kastad/cast, syftar på verk gjorda av Gyllenhammar som berör människans existens. Hennes ”kastadhet” i världen.

Plats:
Entré: Fri entré, föranmälan krävs

Vernissagen är en sittande sammankomst, vilket möjliggör att fler kan delta vid evenemanget än vad som gäller vid ett stående event. När vernissagen är klar kommer vi att behöva stänga ned Konsthallen för ommöbleringen och för att underlätta för våra kontrollanter att maxantalet besökare i utställningslokalerna inte överskrids. Öppningen av själva utställningen sker 14.20, en vernissagebiljett garanterar inte direkt åtkomst till utställningen vid öppnandet. Den är endast en garant för att delta vid öppningsceremonin där Charlotte Gyllenhammar deltar. Det här är en nödvändig åtgärd som vi hoppas ni har överseende med.

Gyllenhammars konstnärskap rör sig ofta i ett spänningsfält mellan identitet, fångenskap och förvandling. Det är ämnen som har följt henne genom åren, men hon bär också med sig barnets medvetande, blick och perspektiv. Hennes verk grundar sig i ett utforskande av relationen mellan det personliga och det politiska och villkoren för konstnärligt skapande.

Program för vernissage
Museichef Annette Prior hälsar välkomna.
Agneta von Zeipel, curator, introducerar utställningen.
Samtal mellan Charlotte Gyllenhammar och skribenten Mikael van Reis.

Föranmälan görs via Nortic.se eller Bohusläns museums reception 0522 65 65 01

ANMÄL DIG HÄR