Konsert

lördag 6 augusti 18:00 - 18:45

Västra låtverkstan

Ungdomar från hela regionen bjuder på tretakt och rockiga riff i en medryckande blandning! Publiken får höra en svängig och inspirerande konsert med unga spelmän som framför folkmusik på nya och kreativa sätt.

Plats: Hörsalen
Entré: Fri Entré

Västra låtverkstan har utöver konserter på festivaler och diverse konsertscener gjort skolkonserter för olika åldrar, jobbat med musik från resandetraditionen och spelat tillsammans med äldre traditionsbärare. Västra Låtverkstan består av ungdomar och två instruktörer. De träffas fyra helger per år och bygger upp ett konsertprogram med västsvensk folkmusik i inspirerande form som de sedan turnerar med.

Ensemblen som leds av professionella musiker har varit igång sedan 2010. Ledare är Jenny Gustafsson (fiol) och Anders Ådin (gitarr, vev­lira).

En konsert med Västra Låtverkstan är en riktig energi-injektion!

Se och hör Västra Låtverkstan

Västra Låtverkstan arrangeras av Folkmusik i Väst i samarbete med Studieförbundet ABF,
med stöd från Västra Götalandsregionen och ungdomsorganisationen Folk You.