Digitalt Föredrag

måndag 18 oktober 17:00 - 18:00

Fika med forskare: Vad är utmärkande för föräldraskap i Sverige?

Forskare från världens olika kontinenter har följt samma barn och föräldrar i 12 års tid. Vart och ett av de nio deltagande länderna har fokuserat på hur föräldrars beteende gentemot barnet förändras från barndom till ungdom. 100 familjer bosatta i Västsverige har intervjuats under åren.

Plats: Online
Entré: Fri entré, föranmälan krävs.

I våras publicerades en bok med samlade resultat, Parenting Across Cultures from Childhood to Adolescence. Boken tar avstamp i olika kulturella, sociodemografiska och psykologiska sammanhang och ger en ökad förståelse för barn, föräldrar och föräldraskap världen över. Här möter vi författarna till det svenska kapitlet, professor Emma Sorbring och filosofie doktor Sevtap Gurdal, båda från Högskolan Väst, som delar med sig av sina resultat. Båda två har varit del av projektet sedan dess start 2008, där Högskolan Västs stått för den svenska medverkan i projektet.

ANMÄL DIG HÄR

Samarrangemang med Högskolan Väst och Folkuniversitetet