Föredrag

tisdag 18 september 18:00 - 19:30

Typiskt svenskt – kultur, nationalism och svenska värderingar

Finns det något sådant som svensk kultur eller svenska värderingar? Vilka är i så fall dessa? Är själva frågan uttryck för en nyuppväckt nationalism? Marcus Nilsson, folkbildare, religionsvetare och populär föreläsare om det mångkulturella Sverige.

Plats:
Entré: Föreläsningen är kostnadsfri men föranmälan obligatorisk, anmäl nedan!

Sverige beskrivs ofta som ett mångkulturellt land bestående av många olika slags gemenskaper, värderingar och traditioner. Detta har väckt frågor som hur olik man får lov att vara och huruvida det är viktigt att hitta och formulera våra gemensamma värderingar. Välkommen till en tankeväckande föreläsning och ett samtal om svenska värderingar, kultur och nationalism. Tillsammans reder vi ut begreppen och reflekterar över olika åsikter som hörts i debatten.
Anmäl här!

Samarrangemang med Sensus.
För frågor kontakta Uddevallakontoret, uddevalla@sensus.se, 0522-998 60.