Laddar Evenemang
Visning
  • Det här event har passerat.

Detaljer

torsdag 14 oktober 13:00 - 13:30

The Other Shore & A Great Seaweed Day

Välkomna på duovisning av utställningarna som står i västerhallen och i konsthallen.

Plats: Konsthallen
Tid: kl. 13.00–13.30
Entré: Fri entré, samling vid utställningshallens entré.

I västerhallen på Bohusläns museum visas under hösten videoinstallationen ”The Other Shore”, som är en poetisk reflektion över Atlanten som en övergång och passage mellan olika kontinenter. Detta hav kopplar samman historier om diaspora och kolonisering. Verket gestaltar sökandet efter en identitet och ett sökande efter förflutet hemland, samt drömmen om en befrielse genom navigering till en ”annan” plats. Utställningen ingår i samarbetet med GIBCA Extended.

Läs mer om The Other Shore här

Under hösten presenterar konsthallen en utställning med Ingela Ihrman – A Great Seaweed Day. Utställningstiteln är ett citat från den viktorianska familjehustrun och sjögräsforskaren Margaret Gattys (1809-1873)* dagbok. I utställningen finns stora skulpturer inspirerade av sjögräs som tidigare visats på Nordiska paviljongen i Venedig 2019. Ihrmans konstnärskap befinner sig mestadels i ett gränsland mellan skulptur, installation, video och performance, där relationen mellan människa och andra arter utgör en genomgående tematik.

Läs mer om A Great Seaweed Day här

Vill du vara med på visningen?

Hör av dig till museets besöksservice för att säkra din plats. Det gör du antingen via telefon på 0522 – 65 65 01 eller pratar med oss på plats. Vi rekommenderar framförhållning eftersom vi inte kan garantera att det finns platser kvar vid sen anmälan.