20 oktober, 2018 14:00 - 15:30

Teental och Nandini

En exklusive musik- och dansföreställning och ett möte mellan indisk och västerländsk tradition. Meditativt, improviserat och traditionellt. Kompositioner, sånger och graciösa rörelser med ursprung i en månghundraårig musik- och danstradition. Traditionell klassisk tempeldans tillsammans med Nordindisk och Sydindisk klassisk musik.

Plats: Hörsalen
Entré: Ord 250:- medlem i Collegium musicum 150:-, gratis för ungdom, förköp görs i Bohusläns museums reception 0522-65 65 01

Med egna kompositioner och traditionella melodier undersöks graänslandet mellan vokal- och instrumentalmusik och dans. Teental öppnar dörren till den indiska sångskatten och bjuder på en fördjupad upplevelse av sånger, rytmer och klanger. Ett möte mellan olika musiktraditioner och en sällsynt uppvisning av en rad indiska instrument som tabla, pakhawaj, khanjira, manjira, harmonium, ghanta och conch.

Suranjana Ghosh är en av Indiens fåtaliga kvinnliga professionella tablaspelare. En artist i mästarklass som rör sig över ett brett spektrum av musikstilar, i Indien och i Väst. Kishore Ghosh är en mångfaldigt prisbelönad artist som med sin bländande spelstil trollar fram pakhawaj-trummans komplexa och rytmiska mönster. Nandini Ghosal är en av de främsta utövarna av den indiska klassiska dansen Odissi, med vilken hon efterfrågats och turnerat världen över. Är också koreograf och danslärare och har som skådespelare medverkat i indiska teveserier.  Dinesh Paul är en erkänt uppskattad vokalist och kompositör från Västbengalen. Även lärare på Rabindra Bharati universitetet. Sjunger klassiskt, Puratani, Gazal, Thumri, Nazrulgeeti, Rabindra Sangeet och spelar harmonium. Magnus Kjellstrand spelar saxofon och tvärflöjt och har medverkat i en rad framstående musikkonstellationer på de främsta scener i Sverige. Är också lärare i ensemblespel på Stockholms Estetiska gymnasium. Jonas Landahl är en månfacetterad slagverkare med bakgrund i jazzmusiken. Har ett kontinuerligt samarbete med indiska musiker, bland annat i Indian Drum Orchestra. Har också författat böcker om Indien. Jan-Olof Jonsson är en mycket skicklig gitarrist och pedagog som deltagit i olika grupper och spelar i olika genrer. Freelancemusiker med teatererfarenhet som under många år som pedagog inspirerat unga människor i musik.

Samarrangemang med Collegium musicum.