Föredrag

onsdag 5 augusti 14:00 - 15:00

Skarv i Bohuslän – Vad är det för en fågel och hur tar man reda på vad den äter?

Nu kan du som vill närvara när vi undersöker vad storskarvarna i Byfjorden har för fiskdiet.

Entré: Fri entré

Medverkande: Karl Lundström SLU | Institutionen för akvatiska resurser, Jan Uddén – Biolog Bohusläns museum, Krister Olsson Fiskekommunerna och Lars-Olof Projekt Fjordtorsk/Fjordtorsk i Bohuslän

14:00 Presentation av medverkande och Fiskekommunerna.

14:03 Visning film från reven.

14:08 Jan Uddén Bohusläns Museum beskriver mellanskarven. Karl Lundström berättar om pågående forskningsuppdrag. Vad och hur mycket äter säl och skarv.

14:15 Spännande otolitvaskning. Vad, hur mycket och hur stora fiskar har skarvarna i Byfjorden ätit på en dag under våren 2020?

14:50 Frågestund och summering

Ovanstående i samarrangemang med Västerhavsveckan, en temavecka för havsmiljön som arrangeras av Västra Götalandsregionen.