Laddar Evenemang
Föredrag
  • Det här event har passerat.

Detaljer

onsdag 23 september 17:30 - 20:00

Rovfåglarnas återkomst

Välkomna på en spännande föreläsning om rovfåglarnas återkomst tillsammans med ornitologen Thomas Andersson och naturfotografen Göran Johansson.

Plats: Hörsalen
Tid: kl. 17.30–20.00
Entré: Fri entré, begränsat antal platser. Föranmälan i receptionen
Foto: Thomas Andersson

På grund av Corona är platserna begränsade till 50 stycken. Föranmälan görs i museets reception (0)522 65 65 01

Rovfåglarnas återkomst i Halland 

Havsörnen är tillbaka som häckfågel i Halland efter 100 år. För pilgrimsfalken går det också bra med över tio häckande par. Tornfalk, lärkfalk, brun kärrhök ökar i antal. Men nya orosmoln har tornat upp sig. Fiskgjusen minskar kraftigt. Föreläsningen är uppdelad i två delar. Först en lägesrapport om några av rovfågelsarterna i Halland. Därefter visas filmen ”50 år med fiskgjusar” som handlar om det projekt med fiskgjusar som pågått sedan 1968. Följ med på hisnande klättringar vid ringmärkning samt natursköna scener.

Thomas Andersson
Intresset för fåglar och natur började i unga år och han har jobbat i många år med olika rovfågelprojekt. Allt från vinterutfodring till örnar tillinventering av olika holkprojekt. Den rovfågel han lagt mest kraft på är fiskgjusen och med att ringmärka ugglor, tornfalkar och fiskgjusar. Thomas är ordförande i Falkenbergs Ornitologiska förening.

 

Göran Johansson
Är naturfotografen som älskar att sitta stilla och låta naturen komma till sig. Arbetar helst med projekt och reser sällan på ”drag” när det gäller fåglar eller andra djur, utan försöker arbeta målinriktat med det han håller på med. Jobbat som naturfotograf i 10 år men började som liten grabb fotografera natur och miljö.

Mingel – 17:30-18:00

Föreläsningen börjar 18:00.

Vi beräknar vara klara senast 20:00 Fri entré, 50 platser föranmälan görs i receptionen.

För info: Anders Odelius, anders.odelius@studieframjandet.se

Maria Bäckman, maria.backman@studieframjandet.se

Samarrangemang med Birdlife Sverige, Studiefrämjandet och Västra Götalandsregionen