Digitalt Föredrag

onsdag 5 maj 18:30 - 20:00

Reality:Check – Social distans och solidaritet

Vi brukar säga borta bra men hemma bäst men vad händer när hemmet står för påtvingad social isolering eller utsatthet snarare än trygghet? Pandemin har också väckt frågor om solidaritet mellan generationer och över klassgränser. Vad innebär solidaritet när länder konkurrerar om vaccin och olika gruppers behov ställs mot varandra?

Plats: Online
Entré: Fri entré, föranmälan via länk.

ANMÄLAN

Medverkande

Eva-Lotta Hultén, författare och journalist. Skriver bland annat om skola, livsvillkor för unga, jämställdhet och internationella rättvisefrågor, ofta med socialpsykologisk vinkel. www.evalottahulten.com/about/

Bo Erlandsson, fil kand i psykologi, leg psykoterapeut och verksamhetschef vid kyrkans SOS, där volontärer bemannar samtalsjour i telefon och digitala kanaler och stöder människor i kris. www.kyrkanssos.se

Moderator Daniel Petrén, verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund.

18.15 Länken öppnar, teknik-koll (anslut gärna i god tid)
18.30 Uppstart och panelsamtal
19.15 Paus
19.25 Reflektion och samtal

Anmälan och praktisk info

Anmälan via knappen ”Till anmälan” överst på sidan. Du kan även anmäla dig genom att skicka ett mail med ditt namn till uddevalla@sensus.se

Videolänk skickas efter att vi tagit emot din anmälan. Arrangemanget är kostnadsfritt. Arrangörer: Bohusläns museum och Sensus studieförbund

Bakgrund – Reality Check

Verklighet och upplevelser är något vi alla befinner oss mitt i och är med om, men vad vi kanske inte alltid tänker på är hur olika våra upplevelser av samma verklighet kan vara. I utställningen Reality check Covid 19, bjöd Bohusläns museum under 2020 in till att dela berättelser från de utmaningar och kanske möjligheter som det här speciella året fört med sig. Teman som fanns bland berättelserna var ensamhet, isolering och solidaritet. Detta är bakgrunden till temakvällen med panelsamtalet och reflektion 5 maj. Under hela 2021 kommer även Demokrati vara ett övergripande tema för Reality check.

MEDVERKANDE

Daniel Petrén