Kurs/Utbildning

lördag 6 augusti 10:00 - 13:00

Näverlurskurs med Britt-Marie Jonsson och Barbro Forsgren

Britt-Marie och Barbro håller i kursen i att spela näverlur. Vi pratar om hur du får ljud i näverluren och vilka toner du kan spela. Du behöver inte kunna läsa noter, vi arbetar med härmametoden. Vi har några lurar som du kan låna.

Plats: Båthallen
Entré: Fri Entré

Britt-Marie Jonsson och Barbro Forsgren kommer att hålla i kursen om att spela näverlur.
både Barbro och Britt-Marie spelar valthorn i olika orkestersammanhang, näverluren är ett kärt biinstrument. Britt-Marie har arbetat som yrkesmusiker på valthorn i brasskvintetten BrassaNova.

Vi pratar om hur du får ljud i näverluren, vilka toner du kan spela, rundblåsning samt näverlurssamelsurium. Du behöver inte kunna läsa noter, vi arbetar med härmametoden, du får improvisera på luren. Vi har några lurar som du kan låna.

Ingen föranmälan till kursen, ingen avgift.
Kursdeltagare och instruktörer har en gemensam liten konsert efteråt i samband med allspelet.

Föreningen Årets Näverlur arbetar med att främja vallmusik och möjligheten att få tag på näverlurar att spela på.