Konsert

tisdag 17 maj 18:30 - 20:00

Manish Pingle – Lamine Cissokho Duo (Indien/Senegal/Sverige)

En musikupplevelse utöver det vanliga! Indisk raga möter västafrikanskt kora-spel: Ett unikt samarbete mellan två musiker och deras olika stränginstrument.

Plats: Hörsalen
Entré: 100:-, via nortic.se
Nu möts dessa internationella stjärnor på Bohusläns Museums scen:
Manish Pingle, Indien, är skolad i indisk klassisk musik och på sin Indian Slide-guitar skapar han unik musik med olika speltekniker och strängarrangemang.
Lamine Cissokho är koraspelare från Senegal/Sverige och har en lång karriär bakom sig då han spelat i olika konstellationer och turnerat världen över.

År 2019 spelade Manish Pingle och Lamine Cissokho in albumet New Continents, som också släpptes på vinyl av bolaget Sing a song fighter. De är de båda som har skrivit musiken och på albumet låter de båda stränginstrumenten träda fram i ett varmt möte. Titeln syftar till att nya kontinenter kan bli till inom musikens landskap, de får en att lyfta och sväva bort i en alldeles egen rymd.

Välkommen till en annorlunda duett med hypnotisk musik!
I samarbete med KOLONI, bokningsbolag.

Biljetter:

Du bokar din biljett härEller köper den i museets reception, telefonnummer: 0522 65 65 01.

Ta en titt och lyssna in dig här: