Temadag

söndag 5 juni 11:20 - 13:00

Klädbytardag!

Vill du förnya garderoben och samtidigt bidra till en bättre värld? I samband med Världsmiljödagen välkomnar Naturskyddsföreningen, i samarbete med Bohusläns museum och Studiefrämjandet, dig till årets klädbytardag.

Plats: Spisrummet
Entré: Fri entré

År 2022 står Sverige värd för Världsmiljödagen, i år med temat ”Only One Earth”, vilket vi i Naturskyddsföreningen firar med en klädbytardag. Den rika delen av världen shoppar alldeles för mycket. Det drabbar miljö och människor hårt i andra länder. Samtidigt så börjar många tröttna på köp-och-släng-trenden.

En klädbytardag är en rolig, social och helt gratis aktivitet som är ett enkelt och billigt sätt att få nya kläder och samtidigt spara på jordens resurser. De plagg som man har tröttnat på eller som inte längre passar blir nya och roliga för någon annan. Livet på kläderna förlängs och vi bidrar till en bättre miljö.

10.20-11.00: Öppet för inlämning av kläder

11.20-13.00: Klädbytet är öppet

Mer information om hur klädbytet går till finner du här

Arrangör:

Naturskyddsföreningen Uddevalla.

Samarbetspartner är Bohusläns museum och Studiefrämjandet.

Kontaktperson:

Andrine Allansson, 0730654685, andrineallansson@gmail.com