Laddar Evenemang
Vernissage
  • Det här event har passerat.

Detaljer

lördag 19 september 13:00 - 16:00

Vi Fåglar

Till hösten öppnar vår stora utställning där fåglar som häckar i Sverige eller passerar Sverige är huvudpersoner. Här intar vi fåglarnas perspektiv och deras berättelse i vad som kommer bli en humoristisk, tankeväckande och rolig utställning för såväl barn, unga och vuxna. Alla har vi någon relation till våra vingbärande vänner och nu har du chansen att bekanta dig mer med deras värld.

Plats: Hyllan
Tid: kl. 13.00–16.00
Entré: Fri entré

13.00

Museichef Annette Prior hälsar välkomna.

Utställningsproducent Sofie Henryson berättar om utställningen Vi fåglar.

Anders ”Widde” Wirdheim, journalist, fågelskådare och känd från Pippipodden inviger utställningen tillsammans med Fågel-Janne dvs. Jan Uddén från Bohusläns museum.

Elever från Bokenässkolan underhåller med sångframträdande.

Plats: Hyllan

15.00

Folk och fåglar – Anders Wirdheim mångårig fågelskådare, journalist och tidigare informationsansvarig på BirdLife Sverige och numera känd från Pippipodden. Han pratar om relationerna mellan människor och fåglar genom historiens gång. Varför har vissa fåglar betraktats som heliga i en del kulturer, alternativt orena som i Bibelns tredje Mosebok? Hur kom det sig att ett chokladmärke valde en av världens mest motbjudande fåglar som symbol? Och varför tämjde människan djungelhönan? Var det för köttets eller äggens skull – eller handlade det snarare om spel och dobbel? Plats: Hyllan

Läs mer om utställningen här: