5 september, 2020 13:00 - 15:00

Nathalia Edenmont – Seasons

Varmt välkomna till öppningen av Konsthallens höstutställning.

Plats: Konsthallen
Entré: Fri entré, begränsat antal platser

I utställningen Seasons av Nathalia Edenmont visas ett urval kvinnoporträtt – många av dem iklädda klänningar skapade av tusentals riktiga blommor och frukter. Verken bär på tydliga referenser till konsthistorien. Utställningen ska korrespondera med museets målning av Jan Breughel d. ä. (1568-1625) De fyra årstiderna som ingår i Johnsonsamlingen. Verket är en allegori som anspelar på de fyra elementen, genom att fyra olika kvinnor representerar de olika årstiderna/elementen. Motivet är en slags paradisskildring som visar på sambanden i naturen, där konstnären sammanför såväl existerande djur och växter från olika miljöer och världsdelar som ren fantasi i en och samma bild.

I samband med utställningen producerar Bohusläns museum, tillsammans med filmaren och kulturjournalisten Neta Norrmo, en ny film om Nathalia Edenmonts konstnärskap. Filmen kommer att visas i utställningen (ca 20 min).

Lördag 5 september invigning Seasons

10.00 Filmvisning och öppning av utställningen

Med anledning av corona kommer utställningen vara möjlig att besöka innan invigningen vid kl.13 för att minska antalet människor i Konsthallen vid tillfället. Konsthallen stänger en halvtimme inför invigningen för förberedelser för att sedan öppna igen vid klockan 13.

I Hörsalen visar vi varje timme från kl. 10.00 SVT-dokumentären Unlimited (2014, 58 min) om Nathalia Edenmont.

13.00 Invigningstal

• Curator Agneta von Zeipel introducerar utställningen. Därefter presenterar Neta Norrmo, kulturjournalist och filmare sin nya film om Nathalia Edenmont. För att försäkra dig om plats till invigningen behöver du förhandsboka vernissagebiljett på plats i besöksservice.

Plats: Konsthallen

Fri entré till invigningen men biljett krävs för att vi på bästa sätt ska kunna motverka trängsel och smittspridning. Biljetter finns tillgängliga i vår reception från och med kl.10.00 den 5:e sep.
För mer info om utställningen