lördag 25 maj 10:00 - 17:00

Invigning av RE:USE!

Välkommen till världens första 3D-printade utställning i 100% återvunnet material. Ett material skapat av insamlat skräp från Bohuslän. Det är just byggmaterialet skräp som står i fokus i RE:USE!. Utställningen berättar om vår hantering av skräp, skräpets historia men visar också på skräpet som en möjlig lösning för en hållbar utveckling i framtiden. Välkommen till en värld där allt eller ingenting kan räknas som sopor!

Plats: Museiparken
Entré: Fri entré

Invigningsprogram

Invigningen kommer att ske i samarbete med Kulturskolan i Uddevalla.

• 10-14.00 Städning av Bäveån – Städningen anordnas av Uddevalla kommun i samarbete med föreningar och Städa Sverige.
  • 12.00 Kulturskolan påbörjar sin karneval på Kungsgatan 32 och går ned till museiparken.
  • 13.00 – 14.00 Invigning av RE:USE och Kulturfesten. Konferencier Da Suss. Timmen kommer utöver tal innehålla inslag av musik, dans, drama och poesi.
  • 14.15-15.15 Modevisning
  • 15.30 – 16.30 Musikakt, info kommer senare

Under dagen kommer det att finnas Food trucks tillgängliga.

Varmt välkommen till en oförglömlig dag på museet!