Temadag

tisdag 8 mars 12:00 - 21:00

Internationella kvinnodagen och invigning av MOD

En dag av kamp, worskhops, musik, film, poesi och en historisk invigning av utställningen MOD!

Entré: Fri entré

Vi uppmärksammar Internationella Kvinnodagen med ett intressant program. Det blir kämparglöd, musik, panelsamtal, mingel med rösträttskämpar och inte minst invigningen av utställningen om den kvinnliga rösträttskampen MOD21 – en dag du inte vill missa!

Dagens program:

kl. 12-13:00 Lunchpianokonsert:
med mästaren Helena Ha-Young Sul som spelar drömska toner av kvinnliga tonsättare från 1800-talet.
Säkra din plats genom att föranmäla dig här.
I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.
Plats: Hörsalen

kl 13:00 Utställningen öppnar för besökare.
Plats: Entréplan.

kl. 15:00-16:30 Matinébio:
Call Me Madame Maestro.
En film om musikens makt och kraft. En film som fångar och förmedlar erfarenheter från den klassiska musikvärlden, sett ur kvinnans blick, i perspektiv av 30 år.
I samarbete med Studiefrämjandet och Filmis
Plats: Hörsalen

kl. 16-18:00 Skapande verkstad:
workshopstationer med där du kan vara kreativ och skapa tillsammans med museets pedagoger. Det finns bland annat möjlighet att designa ditt eget kvinnotecken och göra pins.
Plats: Spisrummet

kl. 16:30-17:00 Guidad visning av utställningen med utställningsproducent och samtidsarkeolog Jienny Gillerstedt.

kl. 17:30 Utställningen MOD invigs:

• Ett dramatiserat möte med de historiska rösträttskämparna.
  • Projektpresentation av utställningsproducent Jienny Gillerstedt.
  • Invigningstal med museichef Annette Prior.
  • Musikframträdande av Hanna Tolf med band.

Plats: Hyllan

kl 18:30 Poesi av:

• Fristadspoeten Duaa Kamel från Palestina.
  • Denise Ohlsson Bergqvist, är en mångsysslande poet, aktivist och kulturarrangör, bosatt i Uddevalla med hjärtat i Göteborg. Hon har bland annat arrangerat Uddevalla Pride och hon var med och startade Uddevallas första Hbtq-café och mötesplatsen Girl Equel för unga tjejer. Denise har släppt en diktsamling och är scenvan så väl som poet och konferencier, samtalsledare och föreläsare. Med poesin som ett aktivistiskt och politiskt verktyg vill Denise lyfta frågor om strukturella förtryck, feminism, queerhet, öppna samtal och med verbala kängor kämpa för mänskliga rättigheter som ska vara självklarheter!

I samarbete med Uddevalla Kommun.
Plats: Nedre galleriet

kl 19:30 Musikframträdande med Anna Ahnstedt Mitle. I samband med detta blir det också ett musikquiz, mingel  och snittar.
I samarbete med Sensus studieförbund.
Plats: Hörsalen

Under dagen kan du också träffa Svenska Afghanistankommitténs (SAK) och Uddevallas FN-förening som har ett informationsbord i foajén.

Programmet sker i samverkan och med stöd av:
Studieförbundet Vuxenskolan, Studiefrämjandet, Filmis, Sensus studieförbund, Västra Götalandsregionen och Uddevalla kommun.

Välkomna!

• Dagens event är gratis.
  • Vi reserverar oss för att vissa programpunkter kan bli fullsatta.

Med anledning av pandemin

Den 9 februari slopar Folkhälsomyndigheten restriktioner för offentliga sammankomster  och då öppnar museet för publika programpunkter.
Varmt välkomna tillbaka!

Logotyp. Studieförbundet Vuxenskolans logotyp i svart vitt.                      Studiefrämjandets logotyp i svart och vitt.                    Logotyp. Sensus logotyp i rött.                   Logotyp. Uddevalla kommuns logotyp.                               Logotyp. Västragötalandsregionen med symbol i grön och blå till vänster och svart text till höger.