Laddar Evenemang
Föredrag

Detaljer

lördag 8 september 13:00 - 15:30

Glutenfritt med kemistens bästa baktips

Hälsoföreläsning av Margareta Elding-Pontén, doktor i kemi, specialist på vetenskapsinformation och författare till boken Glutenfritt – gott och enkelt. Själv fick hon diagnosen celiaki i vuxen ålder och har ätit och bakat glutenfritt sedan år 2004.

Plats: Hörsalen
Tid: kl. 13.00–15.30
Entré: Fri entré

Foto: Hans Björk

Föreläsningen blir en inspirationsföreläsning om glutenfri bakning, där Margareta – delvis ur kemistens perspektiv – delar med sig av sina bästa baktips för saftiga, goda och hållbara glutenfria bröd och bullar. Hon kommer också att berätta om sjukdomen celiaki och den glutenfria kosten och beröra frågan om varför så många äter glutenfritt idag.
Ingen föranmälan krävs. Lokalen tar 150 besökare så först till kvarn gäller.
Alla är hjärtligt välkomna!

Ett samarrangemang med Celiakiföreningen i Uddevalla med omnejd

Mer information om Margareta finns på hemsidan www.eldingponten.com
Hennes bok finns att köpa efter föreläsningen för 200 kr.