Laddar Evenemang
Temadag
  • Det här event har passerat.

Detaljer

lördag 16 mars 10:00 - 14:00

Fotodagen 2019

Välkomna till ABF-fotoklubbs årliga fotodag. Det kommer bland annat hållas ett föredrag av fotografen Tore Hagman. För fullständigt program se nedan.

Plats: Hyllan
Tid: kl. 10.00–14.00
Entré: Fri entré

Fotoplank. Allmänheten inbjudes att tävla med max 3 bilder/person, maxstorlek 24 x 30 cm. En jury bedömer bilderna och utser 3 pristagare. Uppsättning 10.00-12.00.

Årets Bild. En tävling för medlemmar i ABF Fotoklubb. Årets tema är ”järn”. Tävlingsbidragen finns uppsatta på museet från den 18 februari. Allmänheten är välkommen att rösta fram bästa medlemsbild.

12.30 – Prisutdelning för Fotoplanket och Årets bild.

13.00 – Bildföredrag med fotografen Tore Hagman – 50 år med kamera

Tore Hagman är född 1952 och bosatt i Vårgårda. Hans natur- och fotointresse grundades i de tidiga tonåren och sedan 1980 har han varit yrkesverksam som naturfotograf. Han har ett nära samarbete med flera författare och journalister.

Tore Hagman söker både det dokumentära och det estetiskt tilltalande. Mest känd har han blivit för sina bilder från det västsvenska odlingslandskapet och samspelet mellan mark och människor. För sin fotografiska verksamhet har han erhållit en rad stipendier och utmärkelser. Han var bland annat den förste som av Naturvårdsverket utsågs till ”Årets Naturfotograf”. 2002 valdes han som en av tolv internationella fotografer till ”Hasselblad Master”. En liten kollektion av hans bilder säljs (i begränsad upplaga) av Art Photo Collection som utsmyckning till bl a arkitektkontor och hotell.

Bildföredraget hålls i Hörsalen. Fri entré.

Samarrangemang med ABF Fotoklubb