Föredrag

tisdag 10 januari 18:00 - 19:30

Författarsamtal med Claes Britton

Augustprisnominerade Claes Britton pratar om sin nya bok ”Pontus Hultén - den moderna konstens anförare - en biografi”.

Plats: Konsthallen
Entré: Fri Entré

Välkommen till författarsamtal med Augustprisnominerade Claes Britton, med hans nya bok ”Pontus Hultén – den moderna konstens anförare – en biografi.

Agneta von Zeipel, curator vid Konsthallen medverkar vid samtalet. Relationen mellan Picasso, Hultén och Duchamps kommer särskilt beröras.

• Claes Britton är född 1963, är författare och creative director, verksam både i Sverige och internationellt.
  • I hans senaste bok Pontus Hultén – den moderna konstens anförare – en biografi porträtterar han den banbrytande curatorn och museichefen Pontus Hultén som inledde sin bana på Moderna Museet i Stockholm och just med en utställning som visade Picassos Guernica.
    • Boken är nominerad till Augustpriset för årets Fackbok 2022.
    • Foto: Pierre Björk

Observera

• Utställningen kommer under själva föreläsningen vara stängd.
  • Claes Britton kommer efter föreläsningen signera sin bok, som finns att köpa i museets reception.