Temadag

söndag 25 oktober 10:00 - 16:00

FN-dagen firas!

Välkommen att fira FN-dagen tillsammans med Uddevalla FN-förening. Det kommer att finnas en tipspromenad med fina priser i museet under dagen.

Plats: Hörsalen
Entré: Fri entré

På grund av Corona är platserna till föreläsningen begränsade till 50 stycken. Föranmälan görs i museets reception (0)522 65 65 01

Program:

11-16.00 – Tipspromenad kommer att finnas i museet under hela dagen och det kommer givetvis delas ut fina priser!

13.30 – 14.30 Författaren Tomas Magnusson föreläser om sin bok Somalia hot eller hopp?  Den här boken handlar om allt det som händer i Somalia som vi inte hört talas om.Media berättar om strider, terrordåd, pirater och svältkatastrofer. Bortom rubrikerna har de forna kolonialländerna med hjälp av USA försökt styra utvecklingen i Somalia och nästan alltid gjort fel.

Ca 15.00 samlas vi utanför muséet och har en ljusmanifestation mot hatbrott.

Samarrangemang med Uddevalla FN-förening, ABF och Internationella gruppen i Fyrbodal.