söndag 23 januari 16:00 - 18:00

INSTÄLLT! Filmis-bio: The French Dispatch

Plats: Hörsalen
Entré: Entré med giltigt FILMIS-medlemskap

The French Dispatch väcker liv i en samling historier från den sista utgåvan av en amerikansk tidskrift som publicerades i en fiktiv fransk stad under 1900-talet.

Produktion:USA, 2021

Regissör:Wes Anderson

Medverkande:Bill Murray, Benicio del Toro, Adrien Brody, Léa Seydoux, Tilda Swinton, Elisabeth Moss, Timothée Chalamet, Frances McDormand, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Saoirse Ronan, Owen Wilson

Speltid:107 min

Visning:23/1 2022

Information om vårens visningar:

Filmis fyller 10 år 2022! Vi firar hela året med bra och värdefull film.

Vårterminen startar 23/1 och avslutas 10/4.

Den 28/1 är vi med och inviger Göteborg Film Festival.

Vi förutsätter att våra medlemmar är vaccinerade. Tvätta händerna, håll avstånd, vid symptom – stanna hemma!

Välkommen till Filmis – Uddevalla Filmstudio. Vi visar film söndagar kl. 16.00 på Bohusläns Museum.

Kulturpris år 2020

Filmis fick Uddevalla kommuns kulturpris 2020. Kulturpriset delas ut till någon som gjort särskilt värdefulla insatser inom kulturområdet i Uddevalla. Kravet är att kulturpristagaren bor inom Uddevalla kommun eller genom sin verksamhet har nära anknytning till Uddevalla kommun. Kulturpris och kulturstipendium kan även gå till en grupp personer eller en organisation. Motivering: Film är bilder som i snabb följd skapar en illusion av rörelse. Med stort engagemang och kunskap har föreningen Filmis byggt upp en filmrörelse i Uddevalla som utvecklats till en mötesplats där unga och vuxna upplever fantasi och verklighet i filmens värld.

Vill du bli en Filmis?

Köp ett terminskort och se alla 12 filmerna för 350 kr eller ett ”prova-på-kort” med tre valfria filmer för 200 kr är det som gäller i vanliga fall. Nu hösten 2021 gäller istället köpta kort från hösten 2020. Är du helt ny medlem erbjuder vi dig prova på kort för alla 12 filmerna! Detta erbjudande gäller enbart under hösten 2021.

Du köper ett terminskort vilket inkluderar medlemskap i föreningen. Biljetter till enstaka föreställningar kommer inte att säljas.

Medlemmar i Uddevalla kommuns personalförening, medlemmar i landstingets personalklubb och studenter mellan 15-20 år får 50 kr rabatt på terminskortet. Alla som har fyllt 15 år är välkomna som medlemmar i filmstudion, åldersgränsen beror på den vanligt förekommande åldersgränsen 15 år på bio.

Ditt kort är personligt och ska alltid uppvisas vid våra visningar.

Du köper kortet genom att betala till vårt bankgiro 868-8897 eller SWISH: 123 345 41 47

Kontakta oss gärna på info@filmis.nu om du har fler frågor.