söndag 30 januari 16:00 - 18:00

INSTÄLLT! Filmis-bio: Tryffeljägarna från Piemonte

Plats: Hörsalen
Entré: Entré med giltigt FILMIS-medlemskap

Tryffeljägarna från Piemonte: Djupt i Piemonte, Italien, jagar en grupp män, 70 eller 80 år gamla, efter den ovanliga och dyra vita tryffeln Alba – som har undvikit modern vetenskaps försök till odling. De guidas av en hemlig kultur och träning som har gått i generationer, samt deras älskade och tränade hundar. De lever ett enklare liv, jämsides deras lojala djur och perfekta land, som taget från en saga. De är fria från mobiltelefoner och internet och föredrar att tillaga sin mat och dryck själva, samtidigt som de håller sina band till samhället starka. Efterfrågan av vita tryfflar ökar för varje år, även när utbudet har minskat. På grund av klimatförändringar, avskogning och bristen på unga människor som kan föra traditionen vidare, är tryffeljägarnas hemligheter mer eftertraktade än någonsin. Men det blir snart tydligt att dessa gamla män döljer något mycket viktigare än den eftertraktade delikatessen: hemligheten till ett rikt och meningsfullt liv.

Produktion:Italien, 2020

Regissör:Michael Dweck, Gregory Kershaw

Medverkande:Piero Botto, Sergio Cauda, Maria Cicciù

Speltid:84 min

Visning:30/1 2022

Information om vårens visningar:

Filmis fyller 10 år 2022! Vi firar hela året med bra och värdefull film.

Vårterminen startar 23/1 och avslutas 10/4.

Den 28/1 är vi med och inviger Göteborg Film Festival.

Vi förutsätter att våra medlemmar är vaccinerade. Tvätta händerna, håll avstånd, vid symptom – stanna hemma!

Välkommen till Filmis – Uddevalla Filmstudio. Vi visar film söndagar kl. 16.00 på Bohusläns Museum.

Kulturpris år 2020

Filmis fick Uddevalla kommuns kulturpris 2020. Kulturpriset delas ut till någon som gjort särskilt värdefulla insatser inom kulturområdet i Uddevalla. Kravet är att kulturpristagaren bor inom Uddevalla kommun eller genom sin verksamhet har nära anknytning till Uddevalla kommun. Kulturpris och kulturstipendium kan även gå till en grupp personer eller en organisation. Motivering: Film är bilder som i snabb följd skapar en illusion av rörelse. Med stort engagemang och kunskap har föreningen Filmis byggt upp en filmrörelse i Uddevalla som utvecklats till en mötesplats där unga och vuxna upplever fantasi och verklighet i filmens värld.

Vill du bli en Filmis?

Köp ett terminskort och se alla 12 filmerna för 350 kr eller ett ”prova-på-kort” med tre valfria filmer för 200 kr är det som gäller i vanliga fall. Nu hösten 2021 gäller istället köpta kort från hösten 2020. Är du helt ny medlem erbjuder vi dig prova på kort för alla 12 filmerna! Detta erbjudande gäller enbart under hösten 2021.

Du köper ett terminskort vilket inkluderar medlemskap i föreningen. Biljetter till enstaka föreställningar kommer inte att säljas.

Medlemmar i Uddevalla kommuns personalförening, medlemmar i landstingets personalklubb och studenter mellan 15-20 år får 50 kr rabatt på terminskortet. Alla som har fyllt 15 år är välkomna som medlemmar i filmstudion, åldersgränsen beror på den vanligt förekommande åldersgränsen 15 år på bio.

Ditt kort är personligt och ska alltid uppvisas vid våra visningar.

Du köper kortet genom att betala till vårt bankgiro 868-8897 eller SWISH: 123 345 41 47

Kontakta oss gärna på info@filmis.nu om du har fler frågor.