Laddar Evenemang
För familjen
  • Det här event har passerat.

Detaljer

lördag 16 oktober 10:00 - 14:00

Familjedag – Vi Fåglar

Skulle du också vilja vara en fågel? Vilken vill du då vara? En dag på museet då du får lära dig om fåglar, tillverka din egen fågelnäbb, smaka det som fåglar äter, känna hur tungt det kan vara att flyga, och hur långt många fåglar flyger, dansa runt med din fågelstjärt. Vara med och skapa ljud och fågelläten och också fundera lite kring vad händer med fåglarna om vi skräpar ner i naturen och havet.

Tid: kl. 10.00–14.00
Entré: Fri entré, begränsat antal platser.

Fågelvandring för barn 5-11 år

Samling vid trappan

Anmälan i receptionen, kl. 10.30 – 11,30 – 12.30, Vandringen är cirka 40 minuter.

Passa på att vara en fågel en stund och följ med på en fågelvandring med din egengjorda näbb i utställningen Vi fåglar tillsammans med dina fågelvänner och fågelmamma. Vi stannar vid olika stationer och funderar kring: Vad äter fåglar, vart flyger dom om du är en fiskmås, bivråk, lövsångare, varför sjunger fåglar så mycket på våren och hur gör fågelhanar för att locka till sig en hona? Och hur tungt är det egentligen att flyga?

Näbbverkstad

Nedre Galleriet, kl. 10-14. Ingen anmälan

Vi hjälper dig att göra din egen näbb av kartong. Vill du ha en kort eller lång näbb? Du väljer själv. Inspiration kan du få i utställningen Vi fåglar.

 

Fågeln & havet

Långsjö Teater

Hyllan kl. 13.30 Ingen föranmälan

En föreställning för barn som baseras på den mer än tusenåriga folksagan från Kina om den lilla fågeln Jing-Wei som blir så arg på havet att hon försöker fylla den med kvistar och stenar, men konsekvenserna tvingar henne att tänka om. Barnen får vara med och skapa ljud och rörelser och vara en del av föreställningen.