Laddar Evenemang
Film
  • Det här event har passerat.

Detaljer

söndag 20 januari 16:00 - 18:00

”Den tysta revolutionen”

Säsongstart för Filmis - Uddevalla Filmstudio

Plats: Hörsalen
Tid: kl. 16.00–18.00
Entré: Terminskort, se info

Säsongstart av vårens filmvisningar. 12 filmer visas på söndagar kl. 16.

Filminformation: Östberlin 1956. Theo och Kurt tar tåget till Västberlin, officiellt för att besöka morfars grav, men i själva verket för att gå på bio och spana på tjejer. En journalfilm från upproret i Budapest blir ett politiskt uppvaknande och tillbaka i skolan initierar de en tyst minut i solidaritet med det ungerska folkets protest mot sovjetiskt förtryck. Reaktionen låter inte vänta på sig. Eleverna anklagas för att vara kontrarevolutionära och självaste utbildningsministern kallas in för att tvinga fram ett erkännande genom att hota med indragna diplom. Nu ställs klassen på prov. Stå upp tillsammans i solidaritet, eller avslöja sina kamrater?

Biljettinformation: Du köper ett terminskort vilket inkluderar medlemskap i föreningen. Detta ger dig möjlighet att se alla 12 filmerna för 350 eller tre valfria för 200 kr. Biljetter till enstaka föreställningar kommer inte att säljas.

Medlemmar i Uddevalla kommuns personalförening, medlemmar i landstingets personalklubb
och studenter mellan 15-20 år får 50 kr rabatt på terminskortet.
Alla som har fyllt 15 år är välkomna som medlemmar i filmstudion, åldersgränsen beror på den vanligt förekommande åldersgränsen 15 år på bio.

Samarrangemang med Filmis – Uddevalla Filmstudio