lördag 16 oktober 14:00 - 16:00

Boye & Hörberg

En innerlig, musikalisk berättelse baserad på texter av Karin Boye och Barbro Hörberg. Karin Boye och Barbro Hörberg. Två älskade författare som diktade om livet med längtan och vemod som tydliga teman. Deras sprakande kreativitet tog sig inte bara uttryck i tidlösa texter, utan också i Karin Boyes nyfikenhet på livet och Barbro Hörbergs omtalade humor.

Plats: Hörsalen
Entré: Biljetter köpes via Nortic.se

Båda föddes i Göteborg – den ena år 1900, den andra drygt 30 år senare. Båda var också modiga pionjärer. I en tid då kvinnor skrev under pseudonym för att bli utgivna publicerade Karin Boye redan i unga år sin första diktsamling i eget namn. På männens visscen skrev Barbro Hörberg musiklyrik där hon lyfte fram kvinnor i vardagssituationer.

Trots att både Karin Boye och Barbro Hörberg blev berömda under sin livstid fick de slita för att få pengar till mat och hyra.

Boye & Hörberg är en innerlig, musikalisk berättelse baserad på texter av Karin Boye och Barbro Hörberg, av och med musikalartisten Ingahlill Wagelin. Ömsint gestaltar hon de båda kvinnorna, och deras tankar om sina liv.

BOKA DIN BILJETT HÄR

Den här programpunkten är ett samarrangemang med Uddevalla Riksteaterförening och Göteborgsoperan.