Temadag

torsdag 6 oktober 13:00 - 14:00

Bohusläns flora – Prisutdelning av 2022 års Mångfaldspris

Efter tre års uppehåll delas nu Föreningen Bohusläns Floras Mångfaldspris ut.

Plats: Hyllan
Entré: Fri Entré

Vad lämnar vi över till våra barn och barnbarn? Blommande hagar eller granskog och asfalt? Igenväxning av öppna marker går med rasande fart och skogsbetet har upphört.

Föreningen Bohusläns Flora vill uppmärksamma eldsjälar som gör stora insatser för bevarandet av den biologiska mångfalden. Föreningen har därför instiftat ”Mångfaldspriset”, som delas ut en gång/år.

I år tillfaller priset Ole Aasheim för skötseln av Ramsön.

Tidigare års priser har gått till lantbrukare som har levt upp till arvet från tidigare generationers arbete med att hålla markerna öppna, slagna och/eller betade för att bevara den biologiska mångfalden. Senast fick Föreningen Kulturmark i Göteborg priset för sitt arbete med att hålla kulturminnesmärken fria från igenväxning och med hjälp av lieslåtter gynna den biologiska mångfalden.  Såväl LRF som naturskydds- och botaniska föreningar har därefter besökt de prisade områdena och varit mycket positiva efter besöket/besöken.

2022 års pris delas ut torsdag 6 oktober 2022 klockan 13.00-14.00 på Bohusläns Museum i Uddevalla.

Jan Uddén visar bilder och berättar om den biologiska mångfalden.

Detta är ett samarrangemang mellan Föreningen Bohusläns Flora och Bohusläns museum