Kurs/Utbildning

torsdag 19 maj 18:00 - 19:30

INSTÄLLT Bohus Stickning – kurspaketet!

Kursen är inställd. Men misströsta inte, vi kör i november istället, varmt välkomna då! En kurs med Bohus Stickning, under fyra tillfällen under maj och juni får du chansen att lära dig massor. Det blir film, föreläsningar och kurs i stickningen. I kursen ingår material som räcker till handledsvärmare att njuta av svala sommarkvällar. Kurspaketet passar både den erfarne och nybörjaren.

Entré: 1450:-

Programmet för kursen:

Den 12 maj kl 18-20
Föreläsning:
– Bohus Stickning med historiskt fäste i Strömstad.
Med Karin Askberger, skribent och föredragshållare med inriktning på lokal kulturhistoria, ger inblickar i stenindustrins Krokstrand och stickerskornas premisser.
Paus
– Bohus Stickning på Nytt.
Med Pernille Silfverberg som berättar om sin livsresa från sjöman till uppfödare av angorakaniner, om uppdraget att bära kulturarvet Bohus Stickning vidare. En vardag med Bohus Stickning i grundaren Emma Jacobssons anda! Vad innebär det, hur kom det sig och hur är det?
Den 19e maj kl 18
Filmvisning: dokumentärfilmen om Bohus Stickning ”Stickspåret
– från nödhjälpsarbete till världssuccé” 1939-1969. Av Kjell Andersson.
Den 2 juni kl 17.30-20
Kurs: Vi stickar!
Prova på sticktekniken Bohus Stickning.

Pernille visar hur hon stickar Bohus Stickning och ger tips och råd.

En ”Godispåse” med garn i valfria färger angora-/merinogarn ingår i evenemangs avgiften.
Det finns tillräckligt med garn för att sticka ett par handledsvärmare i design inspirerat av Bohus Stickning framtaget som undervisningsmaterial av Pernille.
Ta med egna strumpstickor 2,0 mm och 2,5 mm.
Stickor och extra garn kan också köpas på plats (betalning kontant & swish).
Plats: Spisrummet
Vi båda bjuder vi på kaffe, te och småkakor.
Den 7 juni kl 17.30-20
Kurs: Vi stickar!
Stickkursen fortsätter under Pernilles ledning och målet för den här kvällen är att alla ska få känna ett gott avslut.
Kanske för att färdigställer du det sista på handledsvärmarna hemma eller så gör du klart de under kvällen!
Plats: Spisrummet
Vi båda bjuder vi på kaffe, te och småkakor.

Sammanfattning, vad ingår i kursen:

• Föreläsning: Historia om Strömstadsområdet, stickerskorna och Bohus Stickning med Karin Askberger och Pernille Silfverberg.
    – 2 x 45 min + paus
  • Filmvisning ”Stickspåret”, en dokumentärfilm om Bohus Stickning av Kjell Andersson
  • Kurs: Vi stickar!, med Pernille Silfverberg
    – 2, 5 h + fika med kaffe, te och småkakor
  • Kurs: Vi stickar!, med Pernille Silfverberg
    – 2, 5 h + fika med kaffe, te och småkakor
  • Material till att stickkursen, räcker till handledsvärmare.

Här kan du läsa mer om Bohus Stickning, på Bohusläns museums hemsida.

Här kan du läsa mer om Angora Garnet.

Angora Garnets Facebook, Angora Garnets instagram

Föranmälan och anmälningsvillkor:

Begränsat antal platser, först till kvarn!
Observera att om färre än 12 personer anmäler sig till kursen kommer den att ställas in.

Anmälan sker till museets reception på telefonnummer 0522 65 65 01 eller mail till stella.pilback@bohuslansmuseum.se

Anmälan är bindande:
Avbokning av kursen senare än 1 vecka innan kurs start medföljer en avgift på 300:-.
Avbokning från ett dygn innan kursstart innebär en avgift på 80 % av kursavgiften.