Temadag

onsdag 10 augusti 12:00 - 15:00

Besök Sjöräddningen!

Har du också alltid undrat hur det ser ut i båtarna som Sjöräddningen åker ut med under larm? Nu har du chansen att bekanta dig med sjöräddarna och spana in båtarna i hamnen. Välkomna!

Plats: Museiparken
Entré: Fri Entré

Vid kajen bredvid museiparken kan du som är både gammal och ung besöka Sjöräddningen Uddevalla under dagen. De kommer att visa sina båtar, Rescue Runner, och berätta om sitt viktiga arbete på havet.

Mer om Sjöräddningen Uddevalla:

RS Uddevalla startade 2016 som en understation till RS Stenungssund.

Stationen är från och med den 1 juni 2019 en egen station.

De är i dagsläget drygt 25 frivilliga sjöräddare som utför 60-70 uppdrag per år. Det innefattar bland annat sjöräddningslarm och förebyggande utryckningar. Utöver detta lägger sjöräddarna även mycket tid på utbildning och övningar. Hör gärna av dig till stationsansvarig om du vill bli en av oss!

Men du – får de ett larm, då åker de direkt och då kanske de inte närvarar under dessa utsatta tider. Livet som sjöräddare är att alltid vara beredd på utryckning!

Aktiviteten är en del av västerhavsveckan 6-14/8

Hela programmet för västerhavsveckan finns på www.vasterhavsveckan.se