Laddar Evenemang
Föredrag
  • Det här event har passerat.

Detaljer

tisdag 16 april 18:00 - 21:00

Barn beter sig bra, om de kan!

-En föreläsning för dem som vill kunna förstå vad det är som får barn att tjata, krångla och bråka. Föreläsningen bygger på modern utvecklingspsykologi som förmedlas på ett lättförståeligt och användbart sätt för att ge föräldrar och personal som arbetar med barn möjlighet att hitta långsiktiga lösningar - en positiv förändring för barnet, familjen och barngruppen.

Plats: Hörsalen
Tid: kl. 18.00–21.00
Entré: Biljetter köpes online, se info
KÖP BILJETT VIA BILLETTO

Barn gör så gott de kan, beteenden beror oftast inte på bristande motivation, utan på att barnet inte har förmågan som behövs. I den här föreläsningen tar vi steget från att korrigera ett destruktivt beteende ( lära barnet lyda genom konsekvenser, hot eller belöningar) till att försöka förstå vad som kan vara orsaken; anknytningsfrustration, omognad

eller att samspelet med de vuxna inte fungerar.

Om Eva-Lena som föreläser kan du hitta mer info på: www.evalenalarsdotter.se

Förskollärare med Magisterexamen i Barn- och Ungdomsvetenskap. Ett års distansutbildning med fördjupning inom anknytning, separationsbaserade symtom och mognadsprocesserna genom Dr Gordon Neufeld, Kanadas främste barn- och ungdomspsykolog med ett utvecklingsvetenskapligt perspektiv.

Respons från tidigare åhörare:

”Fantastiskt klok, medkännande och energigivande. Hoppingivande. Jag vill lära mig mer – känsla. Du är kunnig, talar tydligt och lugnt, pedagogiskt upplagd föreläsning. Jag kan använda massor, jag har en liten pojke som behöver mycket, och nu kan jag ge honom lite till. Tack! Nu har jag fått tanka energi och kunskap.”

Anne, arkitekt och Familjehemsförälder, Stockholm

”Tycker du var jättebra och engagerad. Framförandet var så fullt av positiv energi att timmarna gick fort. Praktiskt och tydliga exempel varvat med teori. Det var toppen.Jag tar med mig förståelse för att motståndsviljan finns och påverkar. Nyfiken också, för jag känner igen beteendet från mig själv.”

Henrik, revisor, Hudiksvall

”Skulle vara obligatoriskt i samband med familjebildande (sälj in föreläsningen till landstinget ) Många bra och ”naturliga” exempel, bra bilder och bra att prata i bikupor.

Jag tar med mig väldigt mycket både hem och till jobbet. Att våga vara mer autentisk, ta lärdom från barn och ställa kloka lösningsfokuserade frågor”

Anders, Gävle

”Jag vill verkligen tacka för en av de bästa föreläsningar jag varit på. Budskapet och infallsvinklarna blev så tydligt i och med att du varvade personligt, fiktiva människor och hämtat från litteraturen.Vi kolleger diskuterade kvällen och alla är samstämmiga med att Du är toppen som föreläsare! Tack och lycka till.”

Gun, förskollärare, Uppsala