torsdag 14 oktober 18:00 - 20:00

IP Man Kung Fu Master

Tillsammans med Asiatiska filmfestivalen (AFF) Kan Bohusläns museum och Filmis stolt presentera tre filmer från festivalprogrammet som ska visas på museet.

Plats: Hörsalen
Entré: Fri entré

Om filmen:

Regi / Director:  Liming Li

Skådespelare / Actors: Dennie To, Michael Wong, Yuan Li Ruoxin

84 min | China | 2019 | Mandarin, English subtitles.

Från 15 års ålder

Årtionden innan den unge polismannen Ip Man blir Bruce Lee’s legendariske lärare ska han bli pappa för första gången. Samtidigt blir han måltavla för en hämndaktion av Qing Chuan, den farliga dottern till den hänsynslösa men respekterade gangstern, som har blivit mördad under mystiska omständigheter under tiden han suttit häktad på polisstationen. Dessutom måste Ip Man snart hantera den anländande japanska armén i Guangdongprovinsen.

Om oss

Den ideella föreningen Asiatiska Filmfestivalen (AFF) har till ändamål att främja spridningen av filmer från Asien, i Sverige, bland annat genom att arrangera filmvisningar och den årligt återkommande Asiatiska Filmfestivalen. AFF fokuserar på filmer från Sydasien (Bangladesh, Bhutan, Indien, Maldiverna, Nepal, Sri Lanka, Pakistan, Afghanistan), Östasien (Kina, Nordkorea, Sydkorea, Japan, Mongoliet, Taiwan, Hong Kong, Ryska Fjärran Östern) och Sydöstra Asien (Burma/Myanmar, Brunei, Indonesien, Kambodja,  Laos, Malaysia, Filippinerna, Singapore, Thailand, Östtimor, Vietnam)

AFF är en allmännyttig ideell förening med kulturellt ändamål. Den är politiskt, religiöst och affärsmässigt obunden.

AFF 2021 anordnas med stöd av
The Embassy of the Republic of Korea in Sweden &  Korean Film Council |  The Japan Foundation | Hong Kong Economic and Trade Office, London | Film i Västerbotten | Stockholm center for Global Asia, Stockholm universitet |  Filmtech

och i samarbete med
ABF Stockholm | The Embassy of Mongolia | Franska Filmfestivalen | Monsters of Film | Studio S Entertainment | Ria Financial | Östasiatiska Museet

och
Bio Bristol | Bio Kaskad | Cnema | Elektra | Filmis – Filmstudio | Folkets Bio Umeå | Grand | Midsommargården | Royal Folkets Bio | Skärisbiografen | Östasiatiska Museet | Zita Folkets Bio

Vill du se filmen?

Hör av dig till museets besöksservice för att säkra din plats. Det gör du antingen via telefon på 0522 – 65 65 01 eller pratar med oss på plats. Vi rekommenderar framförhållning eftersom vi inte kan garantera att det finns platser kvar vid sen anmälan.

Samarrangemang med Asiatiska filmfestivalen och Filmis