Evenemang för torsdag 4 januari - torsdag 18 juli

Evenemang för torsdag 4 januari - torsdag 18 juli

januari 2024

januari
Foto: Tre personer klädda i vinterkläder går uppför en stenig backe. Logga Historien om Bohuslän - en del av Historien och Sverige.
kl. 11.00–13.00

Upptäck stenåldern vid Skalbankarna

Följ med arkeolog Christina Toreld på en kulturhistorisk vandring till Skalbankarna i vinterskrud och upptäck stenåldersboplatserna vid Uddevallasundet.

januari
Foto: En glänta omgivet av tallar bredvid ett tågspår. Logga: Historien om Bohuslän - en del av Historien om Sverige.
kl. 18.00–19.00

Föredrag: Kökkenmöddingar i Bohuslän

Museets osteolog Dr. Aaron Stutz berättar om de bohuslänska kökkenmöddingarna. Vad döljer sig bland ostron och snäckskal? Vad kan de berätta om livet vid kusten för 5000 år sedan?

Plats: Hörsalen
januari
Foto. En arkeolog i brandgula skyddskläder gräver i jorden mellan ett par stenblock. Logga: Historien om Bohuslän - en del av Historien om Sverige.
kl. 18.00–19.00

Föredrag: Boplatser från stenåldern

Arkeolog Robert Hernek berättar om stenåldersboplatser runt om i Bohuslän med utgångspunkt i Huseby klev på Orust.

Plats: Hörsalen

juli 2024

juli
Foto. Snäckskal och del av ett horn. Logga Historien om Bohuslän - en del av Historien och Sverige.
kl. 10.00–12.00

Skapa som på stenåldern!

Alla barn är välkomna att prova på stenålderskonst och skapa fritt i museets nya verkstad.

juli
kl. 10.00–12.00