tisdag 25 januari 18:00 - 20:00

INSTÄLLT! Fågel-Jannes skådarskola: Fåglar i vintervatten

Både yngre och äldre fågelintresserade välkomna för att ta del av mina erfarenheter, under åtta tisdagar och sex helgexkursioner,. Efter drygt 50 år av fågelskådning har jag mycket att berätta och visa från mina utfärder i Bohusläns fågelmarker. Vi tittar på fågelbilder, monterade fåglar och gör bestämningsövningar. Ni får veta mycket om fåglars utseende och beteende, vart de flyttar och vad de äter. Tillfällena är för nybörjare såväl som erfarna.

Plats: Spisrummet
Entré: Fri entré, föranmälan krävs.

Den här dagen vänder vi vårt fokus mot vattnet. Änder, svanar, måsfåglar, sothöna, smådopping och gråhäger är några av de vattenbundna arter som kan ses i öppna vattendrag, hamnar och vintervakar.

Varje tillfälle av Skådarskolan är fristående, du behöver inte delta vid alla tillfällen utan kan välja fritt din eller dina favoriter.

Barn är hjärtligt välkomna och medverkar i vuxens sällskap.

Kontaktperson Janne Uddén: 070-656 54 01.
Samarrangemang med Bohusläns ornitologiska förening

Observera föranmälan!

På grund av restriktioner begränsar vi antalet platser. Därför föranmäler du dig till eventet i receptionen:

Ring in eller besök museets reception för att sätta upp dig på lista för det tillfälle du vill besöka.

Med anledning av Covid19

Vi följer FHMs riktlinjer, eventet har en begränsning på antal deltagare. För att garantera restriktoner om avstånd har vi nu infört en anmälan till tillfället.
Om restriktioner eller museets riktlinjer ändras kommer vi att uppdatera här. Håll avstånd och ta hand om varandra!